Megemlékezés a Magyar Kultúra Napja alkalmából

 
Megemlékezés a Magyar Kultúra Napja alkalmából – kitüntetés átadások
 
Miskolc; Városháza Díszterem
2022. január 20.
 
 
A B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége 2022. január 20-án délelőtt Miskolc Város polgármesteri hivatalának dísztermében tartotta teltházas megemlékezését a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
 
Lukács-Pete Mária NYÉSZ elnök nyitotta meg a rendezvényt, megemlékezve a közelmúltban elhunyt társainkról is, majd Varga Andrea alpolgármester asszony méltatta e nevezetes ünnepet. Mint elmonda: a város mindenkor szívesen ad helyett az időskorúak ilyen, és ehhez hasonló eseményeinek megrendezésére. Példaként említette, a most mar hagyományokkal rendelkező Salkaházi-programokat.
 
 
A műsor első részében a nyugdíjas klubok tagjainak tolmácsolásában hallhattunk a magyar kultúra kiemelkedő szerzőitől gyöngyszemeket, dalokat és verseket.
 
Megemlékezésünkön jelen volt a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke Némethné Jankovics Györgyi, aki szervezetünk két tagjának, Princz Józsefnének, a Felügyelő Bizottság Elnökének, és Siska Andrásnénak, Miskolci Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete elnökének eddigi sikeres munkájuk elismeréseként átadta a díszokleveleket.
 
 
A díszoklevelek átadását követően a Miskolci Bartók Béla Zene és Táncművészeti Szakgimnázium tanulói, tanáraik közreműködésével varázsolták el a vendégeketGratulálunk a fiatal tehetségeknek, és kívánjuk, hogy siker kísérje őket az élet rögös útján.

A 2000-ben alakult Theater Brass Miskolc rézfúvós együttes csodálatos műsora koronázta meg a megemlékezést.
 
A változatos és színvonalas műsor, mely az amatőr, a hivatásos és a leendő művészek közös fellépésének eredménye, méltán aratott osztatlan sikert a megjelentek körében.
 
Kovács Lenke

Rendezvényünkről a megyei napilap, az Észak-Magyarország is beszámolt: