Mi megfogtuk egymás kezét – Ki mit tud? Gála; Szikszó

 
Mi megfogtuk egymás kezét
Ki mit tud? Gála
Szikszó
 
2022. április 6.
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége és a kazincbarcikai Újkazinci Baráti Kör nevében hálásan köszönöm a 2022. április 6-ai rendezvény valamennyi résztvevőjének azt a közös munkát, amellyel ismételten bizonyítást nyert, hogy nekünk, szépkorúaknak, valóban színes a világunk. De nemcsak színes, hanem értékes! Ezt bizonyítja az a fergeteges gálaműsor, amelynek csodálatos produkcióit láthattuk. Mert képesek vagyunk mi, régebb óta fiatalok bizonyítani, hogy KI-MIT-TUD? a „Szépkorúak Színes Világágában”.
 
 
Üzenete volt a rendezvénynek. Nem is egy, de mindjárt három! A három mesés szám, mesés, mint a nap közös rendezvénye.
 
Az első üzenet az emlékezésé:
 
Súlyos két év covid után, ha megtizedelve is, de újra együtt vagyunk! Az elvesztett tagtársakat kísérje a magyarság történetéhez szorosan kapcsolódó, első magyar nyelvemlékünk, a Halotti beszéd és könyörgés záró gondolata: „…és vezesse őt paradicsom nyugalmába, és adjon neki mennyországba utat, és mind[en] jóban részt!”
 
A második üzenet a köszöneté:
 
Az önzetlen felajánlásokért. Az emlékezés közös csendjében, idéztem Váci MihálySem emlék, sem varázslat című versének részletét, hogy kísérje Kálmánné Katika,kazincbarcikai Újkazinci Baráti Kör kérésére magunkkal hozott adományainkat, hiszen a szervezők és a közreműködők úgy határoztak, hogy segítő kezet nyújtanak, az otthon nélkül maradt, ukrajnai háború elől menekülők számára.
 
„De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,/ hogy minden összeomlott, s elindul, mint kísértet,/ kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,/ annak szép, könnyűléptű szívében megterem/ az érett és tűnődő kevésszavú alázat,/ az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,/ az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör.”
 
A harmadik üzenet dicséreté:
 
Dicséret illeti a civil kurázsi erejét, a megyében végzett közös munkánk a hatását, amely növeli az egyéni és közösségi kezdeményező kedvet, cselekvőképességet és felelősségvállalást, amellyel együtt erősítjük a társadalomban a bizalmat, és a szolidaritást.
 
Miskolc, 2022. április 10.
 
Lukács-Pete Mária
NYÉSZ elnök
 
 
 
 
A képekre kattintva két részletben galériák nyílnak!