Nyudíjas EXPO 2014. december 5-6.

A látogatók megismerkedhettek több száz szolgáltatóval és termékkel, amelyek az egészségmegőrzést, az életminőség megtartását szolgálják, kedvezményes üdülési ajánlatok között válogathattak, és számtalan ötletet találhattak a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

Idén a Nyugdíjas Expo kiemelten foglalkozott az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek bemutatásával. A szervezők alapvető célja volt, hogy minden kedves látogató – idős és fiatal – érezze jól magát a Nyugdíjas Expón!

December 5-én, Budapesten a Syma Konferencia és Rendezvényközpontban, a VI. Nyugdíjas Expo keretében, több mint 100 fő Borsod megyei nyugdíjas részvételével, nagy közönség előtt zajlott le a B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetség bemutatkozása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetség elnökének (mellékelet) köszöntőjét követően, a résztvevők rövid műsor keretében kaptak ízelítőt a megye megye nyugdíjasainak, amatőr művészetéből.

(Az eseményen készült felvételek a képekre kattintva a galériában tekinthetők meg!)

A Nyugdíjas Expón készült video felvételek

Teszárovics Miklós, a B-A-Z. megyei és Miskol városi Érdekvédelmi Szövetsége elnökének
bemutatót megnyitó gondolatai

 

Kell ott fenn egy ország - Tompa András


 

Lehár: Cigányszerelem; Józsi dala - Jobbágy Endre

Sok birkapörkölt a Nyugdíjas Expón

A Nyugdíjas Expo kísérőprogramjaként karitatív céllal az idén egy különleges esemény is gazdagította a programot: a hungarikumnak minősített recept alapján, karcagi birkapörköltfőző Guinness-rekordkísérletet hajtottak végre.

Jótékonysági rekordkísérlet Budapesten

További felvételek a képre kattintva!

A rekordkísérlet a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.  Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor miniszter volt, aki ünnepélyes keretek között a 8673 adag ételt karitatív szervezetek képviselőinek ajánlotta fel.

Szatmári János mesterszakács irányításával több mint hatvan főzőmester 120 birkának „fejtől a lábig” felhasznált 2625 kilogrammnyi húsát 120 darab, kasztrojnak nevezett hagyományos öntöttvas lábasban pörkölte meg. A hozzávalók mennyisége is jelentős volt: 300 kilogramm vöröshagyma, 40 kilogramm pirospaprika, 2000 darab szárított piros csövespaprika, 130 fej fokhagyma, 120 kilogramm zsír és 40 kilogramm só.

Ekkora mennyiségű karcagi birkapörkölt még soha nem készült, így a magyar rekordok közé már biztosan bekerül. A szervezők bíznak abban, hogy a karácsonyi karitatív akciónak a Guinness-rekordok könyvében is helye lesz. A rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat 2000 adag, a Református Szeretetszolgálat 2000 adag, a Baptista Szeretetszolgálat 2000 adag, a VI. Ker. Önkormányzat 300 adag, Pilisborosjenő Önkormányzata 300 adag, a Magyar Vöröskereszt 900 adag birkapörköltet juttatott el.

Fotó: Pelsőczy Csaba
FM Sajtóiroda