Költészet Napja Megyei Versmondó Gála

A Költészet Napja alkalmából szerveztünk Vers- és Prózamondó Versenyt és Gálát
Encs, 2015. április 10.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége, Encs Város Önkormányzata és az Encs Városi Művelődési Központ és Könyvtár támogatásával, a Költészet Napja alkalmából, a NYOSZ. Országos Versmondó Versenyéhez kapcsolódóan, 2015. április 10-én rendezte meg a nyugdíjas klubok, immár XIII. Megyei Vers- és Prózamondó Versenyét.

A Versenynek – melynek témája „Az élet napos oldalán.” – ez alakalommal is Encs, Városi Művelődési Központ és Könyvtár adott méltó helyet.
Teszárovics Miklós a NYÉSZ elnökének    bevezető gondolatai (mellékelve)    után Kléri Bertalan, Encs Város Alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket és a közönséget, kiemelve József Attila világirodalomban betöltött szerepét, a hozzá kötődő „Költészet Napja” jelentőségét, és azt, hogy dicséretes mód ma is sok nyugdíjas /szeretvén a költészetet/ vállalkozik versmondásra.

A Verseny Háziasszonya Ungvári Márta, magyar- könyvtárszakos középiskolai tanár volt. A szakértő zsűritagjai: Elnök: Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház, Dériné díjas színművésze; Érsekcsanádi István, ny. középiskolai igazgató, magyar-, latin szakos tanár; és Széplaki Lászlóné, magyar szakos tanár volt.

A nagyon jó hangulatú esemény résztvevőit az Encs Város „Évgyűrűk” Nyugdíjas Klubja látta vendégül, kávéval, pogácsával, zsíros kenyérrel, és teával, majd Kércsi Tibor, a Művelődési Központ Igazgatójának idegenvezetésével, a rendezvény résztvevői Gibártra, az ottani működő vízi erőmű, ipari műemlék megtekintésére látogattak el.

Fényképgaléria a képekre kattintva!
A Versmondó Verseny helyezettjei, akik továbbjutottak Miskolcra, a 2015. május 8-án,

a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban Megrendezendő Regionális megmérettetésre:

Lövei Lászlóné, Miskolc Baross G. Ny. Klub (Szamuil Marsak: A kisegér. Fordította az előadó édesapja, Hegedűs Imre)
Szebenyi Lajosné, Halmaj Ny. Klub (Petőfi Sándor: Szeget szeggel.)
Máró Imréné, Miskolc, Életet a Rák Ellen Ny. Klub (Romhányi József: A marhalevél)
Józsa Istvánné, Encs Ny. Klub (Gárdonyi Géza: A kutya meg a nyúl)
Polecskó Béláné, Rudabánya Ny. Klub (Ladányi Zoltán: Az első pogácsa)
Kurovics József, Fügöd (Pósa Lajos: A beszögezett ablak)