Nyudíjasok Szovátán

2015. július 12-17.

A B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége valamint az EuroMiskolc Travel Utazási Iroda együttműködési megállapodása alapján, nagyon olcsó áron, harminckét fő nyugdíjas ismerkedett Erdély csodálatos tájaival.

  

Album a képre kattintva!

A kiváló program keretében megismerhették Kolozsvár nevezetességeit, kirándulásokat tettek Székelyudvarhelyre, fejet hajthattak a kiváló székelykutató néprajztudós, Orbán Balász sírjánál Szejkefürdőn, és a Kossuth–díjas magyar író, Tamási Áron sírjánál Farkaslakán. A mázas kerámiakészítés „fővárosában” Józsa Jánostól, a népművészet mesterétől ismerhették meg a fazekasság helyi történetét, és vásárolhattak csodás cserépedényeket, használati tárgyakat. Parajdon sóbánya látogatáson vett részt a csoport, és a só szikla gyomrában csodálhatta meg az óriási méreteket, szerzett tudomást arról, hogy az itt található sómennyiség, a Föld összes lakójának 50 évi mindennapi só igényét képes lenne kielégíteni.

A Faget** szállodában, két ágyas, fürdőszobás, balkonos szobák valóban kényelmes pihenést biztosított mindenki számára, bár a szobában történő pihenésre talán a legkevesebb idő jutott, hiszen Szováta látványosságai, a sóstavak és környéke, és nem utolsó sorban, a csomagban szereplő Medve tói ingyenes strandbelépő, kínálta a lehetőségeket.

A bőséges svédasztalos (félpanziós ellátás) és a (kirándulások, fürdőzések miatti) szendvicsebéd desszerttel kiegészítve, a legkényesebb étkezési igényeket is kielégítette.

Az öt éjszakás/hat napos ott tartózkodást követő hazautazáskor, a csoport tagjai még megismerhették Segesvár történetét, meglátogatták a Segesvári várat, majd Körösfőn még a maradék pénzüket is elkölthették.

Többen tervezik a csoportból, hogy az októberi (üdülési, pihenési ajánlatunkban, itt a honlapon!) újfent részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, hiszen akkor korlátlan wellness használat is színesíti a programot.

A kedves olvasót is erre biztatjuk!