20 éves a Közigazgatási Nyugdíjasok Borso-Abaúj-Zemplén Megyei Klubja

A Megyeházán ünnepeltek a közigazgatási nyugdíjasok

2016. május 25.

A Megyeháza adott otthont szerda délelőtt a közigazgatási Nyugdíjasok Egyesülete ünnepi közgyűlésének. A 20 éves szervezetet Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

Szabó Emil levezető elnök udvarias köszöntését követően Hart Klára alapító tag elevenítette fel a kezdeteket, amikor sok közigazgatási dolgozó vonult nyugdíjba és felvetődött egy közösségi szervezet igénye, amit valóra is váltottak, 1996. február 6-án megtartották az alakuló ülést. A működésükhöz a megyei önkormányzat adott helyet.

kozigazgatasi_nyugdijasok_megyehaza_160525_1.jpg

Fénykép album, a képekre kattintva!

Siska Andrásné, az egyesület elnöke szerint mindent elmond az a tény, hogy húsz év után is itt vannak és működik a klub. Van mire emlékezniük, van mit ünnepelniük. Megköszönte az egykori munkahelyek támogatását. Külön, név szerint köszöntötte az egykori alapító tagokat, megemlékezett az elődeiről. Kitért arra, hogy a mindenkori vezetés a tagságért dolgozott. Megállapította, az egykoron megszabott célok ma is érvényesek, az alapszabály pedig kiállta az idő próbáját. Az egyesülettel kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg 83 tagja van.

 

Az ünnepség résztvevőit köszöntötte szövetségünk elnöke, Teszárovics Miklós is.

Az elmondottak ide kattintva olvashatók.

Török Dezső köszöntötte az ünnepi közgyűlést. A megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett az idősek által képviselt, pénzben nem kifejezhető értékekre, mint a nyugalom, bölcsesség és a szeretet.

– A szépkorúak a társadalom fontos tagjai, a családok összekapcsolói, amit az is mutat, hogy a nagymama levese a legfinomabb, s mindig jól jön az élettapasztalaton alapuló nagypapai tanács – fogalmazott.

A megyei önkormányzat a kezdetektől támogatta a klubot és nagy örömmel folytatta az elődei által megkezdett hagyományt.

A beszédeket követően emléklapot adtak át. Először a díszvendégek vehették át, majd felkérték Török Dezsőt, hogy ő adja át az egyesület vezetőinek, alapítóknak.

 

Ugrás a címoldalra!