Nyugdíjasok üdültek Hajdúnánáson

Az együttlét öröme
Nyugdíjasok üdültek Hajdúnánáson
2016. augusztus 8-tól 14-ig

Az idén hetvenöt nyugdíjas és unokája vette igénybe azt a pihenési lehetőséget, melyet még az év elején hirdetett meg Érdekvédelmi Szövetségünk nyugdíjas klubjaink tagjai számára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében ennyien üdültek augusztus 8-a és 14-e között, két turnusban (2X3 éjszaka négy napot) Hajdúnánáson, a Bányász üdülőben.

A valóban nyugdíjas pénztárcához igazított árak, valamint a Pál Kovács Dezső által vezetett üdülő kétágyas szobái, a napi háromszori bőséges érkezés és az üdülő közvetlen szomszédságában lévő gyógyfürdő, kiváló pihenést, kikapcsolódást és regenerálódást jelentett a résztvevőknek.  A Hajdúnánási Gyógyfürdő csendes, árnyas parkosított zöld területeivel egyébként is kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak.

Mint a fürdő dolgozóitól megtudhattuk, már az 1930-as években megállapították, hogy Hajdúnánás alatt gazdag hévízkincs rejtőzik, de csak az 1950-es évek végén nyílt lehetőség ennek kiaknázására. A fúrások nyomán felszínre törő vizet egy már meglévő csónakázó tóba vezették és a helyiek itt fürödtek mindaddig, amíg az új strand meg nem nyitotta kapuit 1962-ben.

Fénykép album, a képekre kattintva!

A fürdőt 2003-ban teljesen fel- és mrgújították. Ennek eredményként Kelet-Magyarország egyik legkorszerűbb fürdőjévé vált. A gyógyászati részlegen (melynek szolgáltatásait több nyugdíjas társunk is beutalóval igénybe vett) folyamatos orvosi felügyelet mellett reumatológiai szakorvosi rendelés is folyik. A fürdő 1019 méterről feltörő, 67 fokos vizét 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé; összetétele vetekszik a Hajdúszoboszlóiéval. Nagy só koncentrációjú nátrium-kloridos, jódos-brómos ásványvíz, melynek összes oldott szilárd ásványi-anyag tartalma 7981 mg/liter. Elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

A jó hangulatban eltöltött, élmény dús napokat és az együttlét örömét, a minden igényt kielégítő ellátást, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a résztvevők közül sokan már most bejelentették: jövőre is szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást.