Tagszervezet-vezetői értekezlet 2016. augusztus 26.

A BAZ. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége, 2016. augusztus 26-án, a Vörösmarty Művelődési Házban tartotta tagszervezetvezetői értekezletét.

Az értekezleten a NYÉSZ elnöke tájékoztatta a tagszervezet vezetőket, az Elnökség 2016. augusztus 01-én megtartott alakuló üléséről (részletes beszámoló korábbi tájékoztatónkban). A tanácskozás résztvevői, Pasztercsák Istvánné elnökhelyettes előterjesztésében, a Nemzedékek Találkozója Sátoraljaújhely, 2016. szeptember 10-i szervezésével kapcsolatos feladatokat beszélték meg. Megállapodtak abban, hogy Miskolcról Sátoraljaújhelyre, a Találkozó helyszínére szeptember 10-én, a 8 óra 15 perckor induló vonattal (is) lehet eljutni (pályafelújítás miatt Szerencstől autóbusz viszi az utasokat. A MÁV-nál, a NYÉSZ elnöksége, a kényelmes utazás érdekében intézkedett, arra ígéretet kapott!) A visszaút minden óra 40’ perckor, induló vonattal lehetséges (akik a város nevezetességeit egyénileg is megakarják nézni) egyébként a rendezvény műsorközlőjének bejelentése alapján- és időpontban történik.

Az értekezleten tájékoztató hangzott el, a NYOSZ kedvezményt nyújtó Nyugdíjas tagkártya szervezésével kapcsolatos további feladatokról. Azok a szervezetek, akik még nem igényelték a Kártyát minél hamarabb kell, hogy megtegyék a klubok tagjai számára, hiszen a vele járó bonok (melyek könyv vásárlásra, stb. beválthatók) határideje október 30-án lejár! Akik igénylése a NYÉSZ irodán már bent van, a tagok számára szóló tagkártyákat, szeptember 1-től, ügyfélfogadási napokon és időpontban átvehetik! A tagkártya szervezésével kapcsolatosan érdeklődni lehet: Prill Anna Tel: 06-20-513-85-22; E-mail: prillanna2@gmail.com

„Kívül állóak”, tehát nem nyugdíjas klubtagok is igényelhetnek Kedvezményes NYOSZ tagkártyát! Számukra létrehoztuk az u. n. „Szenior Rekreációs Klub”-ot, melynek szervezéséért-, tevékenységének irányításáért Paluska Jánosné, Éva, a felelős! Érdeklődni lehet elérhetőségeinken!

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége „Időskorúak életminőségének vizsgálatához” szakemberek bevonásával kutatást szervez melynek kérdőíveit tagszervezeteink vezetői az értekezlet előtt megkapták. A kérdőíveket nemcsak nyugdíjas klubtagok, hanem a klubok környezetében élő idősebbek is kitölthetik. A kitöltött kérdőívek irodánkba való visszajuttatását, szeptember 29-ig várjuk. A kérdőívvel kapcsolatos feladatokat: Lövei Lászlóné végzi. Elérhetőségei: Tel: 46/363-545; E-mail: emereskati@gmail.com illetve a NYÉSZ elérhetőségei. Szintén Lövei Lászlóné szeptember 8-ig várja azokat a klub összejöveteli időpontokat, amelyeken a klubok a Tüdőgyulladás elleni ismeretterjesztő előadások megtartását tervezik.

Egyébként ez évben, /hasonlóan az elmúlt évihez/ 2016. november 12-én (szombat) a „Tüdőgyulladás – VHO által kiírt – Világnapja” alkalmából „Séta az egészséges tüdőért”, jó hangulatú sétát tervezünk Tapolcán, melyre október végéig lehet jelentkezni. A séta terve: 9-9.30 óra között találkozó Tapolcán a busz végállomásánál, szafari busszal indulás az Avalon Parkba, séta a parkban, ismerkedés az ottani lehetőségekkel, majd vissza séta a tapolcai buszvégállomásig. A programot szervezi és vezeti: Lövei Lászlóné, elérhetősége fent!

Érdekvédelmi Szövetségünk megfelelő létszámú érdeklődés esetén, szeptember 23-án (péntek) Nyíregyházára, idegenvezetővel városnézést, és Sóstóra, a Falumúzeum megtekintésére látogatást szervez. A kirándulás idegenvezetéssel, ebéddel (nyírségi töltött káposzta, húsleves) 1300Ft./fő (a vonattal történő utazás költségeit /ITC helyjegy 150Ft./fő/ mindenki maga fedezi!) A programmal kapcsolatosan érdeklődni és jelentkezni a NYÉSZ elérhetőségein- és irodájában a részvételi díj előzetes befizetésével lehet!)