Tíz éve alakult a Halmaji „Őszi Napsugár” Szépkorúak Egyesülete

Az együttünneplés öröme

Halmaj

2016. július 23.

Halmaj község, a közel kétezer főt számláló lakosával, Szikszó és Aszaló után, a Szikszói járás harmadik legnagyobb települése, Miskolctól 25 kilométerre található. Elsősorban az egyre gyarapodó-, és sajnos nem ritka esetben egyedül élő-, magára maradt időskorú lakosok számára jelent egyfajta menedéket, igazi baráti támaszt, értelmes szabadidő eltöltési-, kikapcsolódási lehetőséget, a tíz évvel ezelőtt megalakult „Őszi Napsugár” Szépkorúak Egyesülete.

Az Egyesület létszáma megalakulása óta számottevően gyarapodott, annak ellenére, hogy sok tagtársától fájdalmas búcsút kellett venni a közösségnek. Róluk, a színes programok- és a tízéves történések felsorakoztatása előtt, a megalakulás 10. évfordulóján, július 23-án megtartott, nagyon bensőséges ünnepségen is szomorú szívvel emlékezett meg a klub vezetője, Gulyás Istvánné.

Rövid tájékoztatójából megtudhattuk, hogy ez a nyugdíjas közösség, természetesnek tartja a lakóhely közösségi életéből, a ráeső feladatok vállalását. Szívesen vesznek részt a helyi rendezvények szervezésében, az Egyesület énekkara a programok színesítésében, sőt valamennyi egyesületi tag a rászorulók-, fogyatékkal élők segítésében is. Fáradhatatlan szervezője ennek Gulyás Marika. Mindenre odafigyel, „csupa szív” segítő/empátiakészsége példát adó, példát mutató. Bizonyította ezt, az Egyesület eddigi gazdag tevékenysége, s mindaz, amit a 10. évforduló kapcsán megtartott ünnepség megrendezésekor tapasztaltunk: figyelem, precizitás, a szervezés/rendezés-, tanításra méltó magas iskolája.

Fénykép album, a képekre kattintva!

A Halmaji „Őszi Napsugár” Szépkorúak Egyesületét ez alkalomból jó szívvel köszöntötték, az együttünneplésre meghívott vendégek is: határon túlról, Szlovákiából, Migléc volt Polgármestere Gálffy Béla és valóban szívhez szóló köszöntővel, óvodapedagógus felesége Katika; valamint Béres Sándor, Halmaj Alpolgármestere. A BAZ. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségét Teszárovics Miklós elnök és Pasztercsák Istvánné elnökhelyettes képviselte.

A NYÉSZ elnöke, Oklevéllel és apró figyelmességekkel ismerte el a klub tíz éves tevékenységét, és a klubvezető munkáját. Elismeréssel szólt arról az össze- és együvé tartozásról, amit ebben a közösségben tapasztalt, amely biztosíthatja az egymás iránti figyelem- és segítőkészség, a közös élmények, mással nem pótolható érzését. A kitűnően szervezett ünnepségen – ahol minden egyes klubtagnak szívesen végzett, személyre szóló feladata volt, pl. szervezők különös figyelemmel voltak a meghívott vendégek iránt is, ezt a feladatot nagyon kedvesen, Zsirosné Becse Gizella vezető óvónő látta el – köszöntötték azokat, akik „kerek évfordulós” születésnapjukat ez évben ünneplik, és a rövid műsort követően, nagyon tartalmas pohárköszöntőt mondott az Egyesület legidősebb, alapító tagja, Lukács Sándor.