Nyugdíjas klubok vezetőinek tapasztalatcsere jellegű továbbképzése

 
Nyugdíjas klubok vezetőinek tapasztalatcsere jellegű továbbképzése Hajdúnánáson
2017. augusztus 7-10.
 

 

Érdekvédelmi Szövetségünk ez évben, augusztus 7-10-ig, Hajdúnánáson második-, egyébként összességében hetedik alkalommal szervezett továbbképzést, a szövetséghez tartozó tagszervezetek vezetői számára. A Nemzeti Együttműködési Alap pályázaton nyert pénz felhasználásával létrejött tanfolyam (melyen, az anyagi lehetőségeknek megfelelően 25 fő, elsősorban az újonnan megválasztott megyei elnökség-, és nyugdíjas klubok vezetői vettek részt) a feladatokra való felkészítés, az időszerű ismeretek megszerzése, az elképzelések, jobbító szándékú javaslatok megismerése volt a célja. Meggyőződésünk, hogy a feladatokra való szakmai felkészítés, valamint a jó gyakorlatok átadása színvonalasabbá teszi a nyugdíjasokat segítő, szolgáltató, tanácsadó, nyugdíjas klubok programjait indirekt módon segítő és fejlesztő munkánkat.

 

 

A tanfolyam előadói, Gőz Brigitta, a Szárnysegéd Civil Szolgáltató Iroda vezetője; Juhász István, a Hajdúnánási Gyógyfürdő és Aranyszalma Gyógycentrum vezetője; és Teszárovics Miklós, a NYÉSZ elnöke, voltak. Az előadások témái pedig: „A megye nyugdíjas társadalmának helyzete, a nyugdíjas érdekvédelem lehetőségei és korlátai, a NYÉSZ. tevékenysége”; „Jövőt felélő nyugdíjasok?!” Társadalmi vita a nyugdíjasokról és nyugdíjakról”; és „A nyugdíjas klubok működésének törvényi feltételei, adminisztrációs feladatai” voltak. A résztvevők részletes tájékoztatót kaptak a Gyógycentrum működéséről/tevékenységéről, kedvezményes lehetőségeiről.

A csapatépítő tréningekkel és fürdőlátogatásokkal tarkított, tapasztalatcsere jellegű tanfolyamot, Varga Lajos zenész közreműködésével, tangóharmonikás-, élőzenés, nagyon hangulatos búcsúest zárta.