Nyugdíjasok Megyei Dalos Versenye

Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dalos Versenye
Alsózsolca, 2017. április 28.
 
 
Bár mindenki saját maga kellett, hogy gondoskodjon Alsózsolcára való utazásáról, mégis nagyszámú szereplőgárda- és nézőközönség előtt zajlott április 28-án, a „Nyugdíjasok B-A-Z. Megyei Dalos Versenye”, /mint azt bevezetőjében a NYÉSZ elnöke elmondta/ két kategóriában: magyar nóta és népdal, valamint egyéb, tehát műdal, táncdal, operett, opera, stb. 
 
Alsózsolca, ez évben, immár nyolcadik alkalommal biztosított lehetőséget, méltó helyet és vendégszeretetet, ennek a nemes vetélkedésnek. Szilági László, Alsózsolca Polgármestere köszöntőjében, - miután örömét fejezte ki, hogy Alsózsolca Város a jelen rendezvénnyel is hozzájárulhat a dalkultúra- és bizonyos mértékben a hagyományok ápolásához - a fiatalabb korosztály számára követendő példaként állította a műsorban, különböző versenyszámaikkal fellépő-, daltudásuk és előadói tehetségük megmérettetésére vállalkozó nyugdíjasokat. 
 
A mesterien szerkesztett /a közönség számára is nagyon jó hangulatot teremtő/ műsorban 23 produkció hangzott el: Tizenkettő a népdal és magyar nóta-, valamint tizenegy az egyéb kategóriákban. A két és félórás, szünet nélküli műsor dinamikus-, pergő levezetését ez évben is a Művelődési Ház igazgatónője, Lengyel Béres Klára nagyon színvonalas felkonferálásaival látta el. A produkciók élvezhetőségét/változatosságát fokozták a műsorban, a versenyszámok között fellépő népdalkórusok: az „Abaúj Gyöngyszemei” Nyugdíjas Klub „Búzavirág Dalosköre”, Vilmányból és a „Kocsis Pál” Kertbarát Kör énekkara, Miskolcról. 
 
Nagy derültséget okozott a katonadalokat, „békebeli” katonaruhában éneklő Mondreánné Lengyel Mária, és az érzelmekre is ható „Moszkva parti esték”. Ez utóbbi Aranyosi Miklós kiválóan artikulált interpretálásában, oroszul hangzott el. Érdekes volt tapasztalni, hogy a közönség soraiban sokan az énekessel együtt énekeltek. Sok versenyszámnál a produkcióhoz nagyon is illő öltözet is fokozta a hangulatot. 
 
 
A zsűri, /melynek tagjai Juhász Péter (elnök) és Madaras Attila ének szakos pedagógusok valamint Pasztercsák Istvánné Lívia, a NYÉSZ elnökhelyettese voltak/ a valóban magas színvonalú versenyszámok közül is a magyar nóta és népdal kategóriában a legjobb hat főt-, az egyéb kategóriákban pedig a legjobb négy fő versenyzőt juttatta tovább. 
 
Az Észak-Magyarországi Régió továbbjutott dalosainak megmérettetésére, 2017. május 17-én, Salgótarjánban, a József Attila Művelődési Házban kerülő sor. 
 
A műsor végén, valamennyi résztvevőt, az Alsózsolcai Nyugdíjas Klub tagjai, pogácsával, kávéval és teával látták vendégül. Figyelmességükért, fáradozásaikért ismételten köszönettel tartozunk! 
 
A DALOSVERSENYEN HELYEZÉST ELÉRTEK NÉVSORA:
 
NÉPDAL, MAGYAR NÓTA:
 
1. SZIVÁRVÁNY NYUGDÍJAS KLUB MISKOLC:          ASZTALOS ISTVÁN
2  DALLAMOK SZÁRNYÁN MŰVÉSZETI KLUB:          MOLNÁR FERENCNÉ
3. DALLAMOK SZÁRNYÁN:                                          SUSCSÁK JÁNOSNÉ
4. NAGYCSÉCSI NYUGDÍJAS KLUB:                           STŐHR ATTILÁNÉ
5. SZIRMAI SZÉPRÓZSÁK MISKOLC:                          ARANYOSI MIKLÓS
6. KOCSIS PÁL KERTBARÁTOK MISKOLC:                VITÉZ LOVAG RÁSONYI ISTVÁN
 
EGYÉB KATEGÓRIA: 
 
1. BAROSS GÁBOR VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB:   LÖVEI LÁSZLÓNÉ
2. DALLAMOK SZÁRNYÁN MŰVÉSZETI KLUB:          MOLNÁR FERENCNÉ
3. SZIRMAI SZÉPRÓZSÁK NÉPDALKÖR:                    ARANYOSI MIKLÓS
4. BAROSS G. VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB:             JOBBÁGY ENDRE