Nemzedékek találkozója Alsózsolcán

 

Nemzedékek jó hangulatú találkozója, Alsózsolcán

2018. szeptember 15.

A felvételekre kattintva, galéria nyílik!

 

A korábban kiválóan funkcionáló „házgyára” révén Miskolc lakótelepeinek alakításában és lakhatási lehetőségeinek bővítésében is nagy szerepet játszó, 2007-ben várossá nyilvánított Alsózsolca adott méltó helyet, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége által szervezett „Nemzedékek Találkozója” elnevezésű, hagyományos kulturális-, és nagy létszámú-, nemcsak nyugdíjasokat megmozdító összejövetelének.

Az Alsózsolca Polgármesteri Hivatal és intézményei segítségével, valamint a B-A-Z. Megyei Önkormányzat, személy szerint Török Dezső, megyei elnök által támogatott rendezvényt, (mely minden évben a megye más-más városában kerül megrendezésre) ez évben tizenhatodik alkalommal szervezte meg a szövetség. Nevének megfelelően, a jó hangulatú összejövetel, valóban a különböző korú csoportok nagyszerű találkozója volt. Az Érdekvédelmi Szövetség elnökhelyettese, Pasztercsák Istvánné által jól szerkesztett harminckilenc produkciót magába foglaló műsorfolyam, valódi élvezetes és változatos kikapcsolódást jelentett, és sok vonatkozásában lebilincselő figyelmet, fergeteges tetszésnyilvánítást váltott ki a közönség soraiban. 

A felvételekre kattintva, galéria nyílik!

 

A NYÉSZ elnökének (aki köszöntötte a vendéglátó házigazdákon kívül, a közönség soraiban helyet foglaló Jankovics Györgyit, a NYOSZ elnökét is) bevezető gondolatait követően, Szilágyi László Alsózsolca polgármestere fejezte ki örömét, hogy ilyen nagy létszámú, s várhatóan a későbbiekben is a város nevezetességei iránt érdeklődő közönséget láthat vendégül Alsózsolca. 

A műsort az alsózsolcai „Fekete István” Óvoda bájos picinyeinek produkciója nyitotta meg, és ezt követően a helyi „Szivárvány” vegyes kar-, a „Ritmus” tánccsoport-, valamint Prekup Mihályné és Ungvári Jánosné énekszámai adták meg az ezt követő nagyon változatos – a kiváló ebéddel együtt, délután három óráig tartó – műsor alaphangulatát. Hegedűszóló és néptáncegyüttesek, fiatalok (Varga Flóra és Repánszki Zsombor) gitárműsora, szavalók és népdalcsokrot, valamint táncdalokat éneklő együttesek és szólisták, dalkörök és moderntánccsoportok, operett- és népszerű opera betéteket/dalokat előadók és vidám jelenetek követték egymást, a közönség tetszését-, figyelmét-, és érdeklődését folyamatosan kiváltó változatossággal. 

Kovács Lenkének, a műsor háziasszonyának is köszönhetően, valóban lenyűgözően „pörgött” a műsor. Minderre a koronát a végén a Berta Gizella irányította „Szenior Örömtánc” tette fel, amikor ugyanis a táncoktató vezényletével a közönség is kivehette a részét a több európai ország és Brazília zenéjét és speciális koreográfiáját megismertető-, kímélő mozgásformát bemutató és gyakoroltató-, nagy tetszést kiváltó közös táncolásból.

A felvételekre kattintva, galéria nyílik!

 

A vendéglátóknak-, a Közösségi Ház igazgatónőjének, Lengyel-Béres Klárának és a rendezvény lebonyolításában közreműködő Alsózsolcai Nyugdíjas Klubnak (vezetője: Ferencsik Józsefné) is köszönhetően, a valóban jó hangulatú-, a generációk közötti kapcsolatokat is erősítő, egész napos program zárásaként, minden produkció, az erre az alkalomra készített Emléklapot vehette át Szilágyi László polgármestertől és a NYÉSZ elnökétől, Teszárovics Miklóstól.


Ez alkalomból a közönség és a szereplők utaztatásában szerepet vállaló Észak-magyarországi. Közlekedési Központ Zrt–t (élén Ignácz László Közlekedési Főigazgató Urat és a nyugdíjasok utaztatását szervező Stupek Richárd Osztályvezető Urat) is köszönet illeti, akik a nyugdíjasok (köztük a mozgássérültek) helyszínre szállíttatásáról gondoskodtak.