Nyugdíjas dalosok randevúja Alsózsolcán

 
 
Nyugdíjas dalosok randevúja Alsózsolcán

2018. április 27.
 
 

Érdekvédelmi Szövetségünk ez évben immár kilencedik alkalommal rendezte meg Alsózsolcán, a „Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dalos Versenyét”. A dalosok versenye – a korábbi évekhez hasonlóan – ez évben is, az országos kiírásnak megfelelően, két kategóriában zajlott: magyar nóta és népdal, illetve egyéb (tehát: műdal, táncdal, operett, opera, stb.) kategóriák. 

A szakértő zsűri (tagjai: Juhász Péter és Madaras Attila ének-zeneszakos tanárok, valamint Érdekvédelmi Szövetségünk elnökhelyettese, Pasztercsák Istvánné) által, a 25 versenyző közül kiválogatott legjobb 5-5 fő jutott tovább, a május 8-án, Salgótarján, a József Attila Művelődési Központban (Salgótarján, Fő tér 5. sz.) 10 órai kezdettel megrendezésre kerülő, regionális megmérettetésre.

A jó hangulatú, változatos műsorrepertoárral színesített, élménygazdag, jól szerkesztett vetélkedés szépszámú közönségét Érdekvédelmi Szövetségünk elnöke köszöntötte, megköszönve a vendégszerető város, és Polgármestere, Szilágyi László által biztosított lehetőséget, valamint a segítőkész támogatást és a méltó körülmények biztosítását a Közösségi Háznak, Igazgatóasszonyának, Lengyel Béres Klárának. A vendéglátók vendégszeretetét mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy a zsűri tanácskozásának szünetében, kávéval, ásványvízzel és lilahagymás zsíros kenyérrel kedveskedtek a résztvevőknek. Az eredményhirdetést követően, /a fontos elfoglaltsága miatt távollévő Polgármester nevében/ a Közösség Ház Igazgatónője, a megjelenteken keresztül is meghívta a megye nyugdíjasait és a hozzátartozó fiatalabb generációt, a szeptember 15-én, Alsózsolcán rendezendő Nemzedékek Találkozójára.

 

A „Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dalos Versenyéről” Salgótarjánba,

a Regionális megmérettetésre továbbjutottak:

 

Magyar nóta, népdal kategóriában:

  • Aranyosi Miklós, „Szirmai Szép Rózsák” Nyugdíjas Klub;
  • Kiss Jánosné, „Kék Pántlika” Nyugdíjas klub, Selyeb;
  • Rózsa Istvánné, BAZ. Megyei Össznyugdíjasok Egyesülete;
  • Túróczi Emese, „Életért a Rák Ellen” Nyugdíjas Klub, Miskolc;
  • Dr. Vida János, BAZ. Megyei Össznyugdíjasok Egyesülete.

  

 

Egyéb (műdal, táncdal, operett, opera, stb.) kategóriában:

  • Ádám László, kísérte: Kocsány András „Szépkorúak Barátság Klubja”, Miskolc;
  • Lövei Lászlóné, „Baross Gábor” Nyugdíjas Klub;
  • Kincses Tibor, „Örömdal Kör”, Miskolc;
  • Szolnoki Józsefné, „Örömdal Kör”, Miskolc;
  • Volyák Ferencné, „Örömdal Kör”, Miskolc.