Tagszervezet-vezetői értekezlet 2018. február 16.

 
Tagszervezet-vezetői értekezlet
 
2018. február 16.
II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár
 
 

A NYÉSZ elnöke, a jelenlévőket köszöntő, s az első napirend előadóját bemutató bevezetőjét követően ismertette a tagszervezetvezetői értekezlet napirendjét:

 
 

Különfélék, egyebek, bejelentések.

 • Kooptálások:
  • Boros Leskó Irénke, Urbán László különböző okokra való hivatkozással kérte jelenlegi tisztségéből való felmentését. A három évre választott tisztségviselők mandátuma 2019. évben jár le, ezért helyettük új tisztségviselők kooptálása szükséges.
  • A határozatképes-, tagszervezeteket képviselő tagszervezetvezetői értekezlet Jelölő Bizottságot hozott létre. A Jelölő Bizottság tagjai:
   1. Stefán Istvánné Marika
   2. Lövei Lászlóné Iluka
   3. Cseh Andrásné Irénke
 • Tájékoztató hangzott el arról, hogy működési-, és a szakmai pályázatot adtunk be, melynek elbírálása folyamatban van.
 • A NYÉSZ elnöke tájékoztatta a jelenlévőket, a NYOSZ. 2018. február 14-i elnöki értekezletén elhangzottakról. (ezen belül a NYOSZ. legújabb, „Szenior-mozgásprogram” címet viselő kezdeményezéséről. A program azokon az 50 év felettieken kíván segíteni, akik sajnos fájdalommal járó mozgásszervi megbetegedéssel kénytelenek élni. És, hogy hogyan, erről – meghívott előadókkal – bővebben tájékoztatunk a NYÉSZ. következő, április 6-i Küldöttgyűlésén!)
 • A NYOSZ Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet tagja lett a KÖZÉSZ (Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Érdekvédelmi Szövetsége) alapítóinak és vezetőségének. Ez a szerveződés a következő hónapokban minden megyében szervez tájékoztatót a nyugdíjas munkavállalás lehetőségeiről nyugdíjasok és vállalkozások számára. A szervezők várhatóan meg fognak keresni e-mailben, vagy telefonon bennünket (a Vállalkozók Országos Szövetsége megbízásából is), hogy vegyünk részt a programon. Ha így lesz, a következő tagszervezetvezetői értekezleten tájékoztatást adunk, az ott elhangzottakról.
 • A NYÉSZ elnöke sajnálattal konstatálta, hogy Generációnk magazin előfizetése eddig nem a kívánalmaknak megfelelően alakult. Még ebben a hónapban lehetséges a megrendelés! Az elmúlt évi árak idén is érvényesek. Kérjük a tagszervezetek ez irányú /mihamarabbi/ intézkedését!
 • A NYOSZ nemrég csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség tagszervezeteihez. 2018-ban szeptember 23-29 között rendezik meg újra az Európai Sporthetet. Az ehhez kapcsolódó rendezvényekről – gyalogtúra, sportnap, családi nap, stb – előzetesen információt kell adni a szövetségnek. Ezért kérjük, hogy akik szeretnének ehhez a programhoz helyben egy saját kis sportrendezvénnyel csatlakozni, a program megnevezését és tervezett időpontját küldjétek meg a NYÉSZ –nek, amelyet mi továbbítunk! Semmi visszavonhatatlan kötelezettséget nem jelent ennek az információnak a megadása.
 • A Veszprémi Petőfi Színház KOR-HŰ program címmel december 1-el egy új kezdeményezést indított el. Ennek lényege az, hogy a színházi előadásaikat a 75 év felettiek ingyen látogathatják. A sajtónak Oberfrank Pál igazgató jelentette be, aki egyben a vidéki színházak egyesületének is az elnöke. Ez azért fontos, mert a kezdeményezésüket előre láthatóan több más vidéki színház is át akarja venni. Az információ friss, ezért felvesszük a kapcsolatot, a Miskolci Nemzeti Színházzal.
 • Augusztus 6-18-ig, (4 turnus) Hajdúnánás (3 éj/4 nap, teljes ellátással, első nap ebédtől, negyedik nap ebédig: 20.500 Ft.) A fürdő közvetlenül az üdülő szomszédságában található. Jelentkezni lehet, az aug. 06-09-ig illetve a 09-12-ig, valamint a 12-15-ig tartó turnusokba. A jelentkezéseket (már most! Nem nyugdíjas klubtagoktól is!) sorrendiségében fogadunk el! A bekerülési költség, az étkezés és a szállás költségeit tartalmazza, nem tartalmazza a kedvezményes kollektív fürdőbelépő költségét!
 • któber 8-13-ig, Szováta, Erdély, Maros- és Hargita megyei kirándulások.

Irodánkban, előzetes jelentkezés (nem nyugdíjas klubtagok részére /életkortól függetlenül/ kedvezményes nyugdíjas kártya kiváltásával) alapján, 5 éjszaka/6 nap. Részvételi díj: 62.000 Ft. (A részvételi díj tartalmazza: az utazás és a kirándulások költségét; a szállodai elhelyezést két ágyas-, fürdőszobás-, balkonos szobákban; korlátlan wellness használatot, teljes svédasztalos ellátás, plusz szendvicsebéd; részletes program honlapunkon olvasható!)