A jó és bevált gyakorlatok cseréje – részvételünk a nemzedékek konferenciáján, Kassán

 
A jó és bevált gyakorlatok cseréje
 
Kassa, Eco Friendly Hotel Dália
 
2019. február 25.
 
 
A 2013-ban alakult Via Carpatia Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC), Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyét hosszú távú, határon átnyúló partnerséggel, és együttműködéssel köti össze. Létrehozásának célja a határon átnyúló, nemzeti és regionális szintű együttműködés megkönnyítése és elősegítése, valamint a két megye közötti gazdasági és szociális kohézió erősítése. Ezt első sorban a határon átnyúló pályázatok és programok megvalósításával lehet elérni. A Via Carpatia EGTC elnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat elnöke Török Dezső.
 
 
A Csoportosulás, „A 20 és 50 év feletti nemzedék humán lehetőségeinek értéknövelése a Kassa Megyei Önkormányzat területén“ című pályázat keretében, 2019. február 25-én, Kassán, az Eco Friendly Dália szállodában konferenciát tartott. A konferencia fő célja a jó, és bevált gyakorlatok bemutatása volt, olyan konkrét projektcélok meghatározása, amelyek az aktív öregedés c. stratégia részét képezik. A találkozón a Kassa Megyei Önkormányzat egyes osztályainak képviselői vettek részt. 
 
 
A szlovák előadókon kívül külföldi előadók is szerepeltek a rendezvényen, mégpedig Magyarországról és Csehországból. Magyarországról, megyénkből a konferencián Teszárovics Miklós, Érdekvédelmi Szövetségünk elnöke, (előadása mellékelve) és Molnár József, a NYÉSZ elnökségi tagja, a Sajókeresztúri „Őszi Napsugár” Nyugdíjas Klub elnöke vett részt.

 

Teszárovics Miklós előadásának írott változata, a képre kattintva olvasható!