10 éves a Sajókeresztúri „Őszi Napsugár” Nyugdíjas Klub Dalköre

 
Jó hangulatú ünnepségen, barátai körében ünnepelte
a Sajókeresztúri „Őszi Napsugár” Nyugdíjas Klub Dalköre,

megalakulásának 10. évfordulóját

2019. január 26.
 
 
A B-A-Z. Megyei NYÉSZ elnöke és elnökhelyettese örömmel tett eleget a Sajókeresztúri Nyugdíjas Klub Dalköre 10. évfordulója alkalmából, 2019. január 26-ára szóló kedves invitálásnak. A rendezvényen ez alkalommal, a Dalkör baráti köre-, a vele kapcsolatot tartó dalkörök is részt vettek. De nemcsak részt vettek, hanem színes és nagyon színvonalas műsorukkal köszöntötték is az ünnepeltet.
 
 
Kollár Miklós Polgármester Úr (egyéként a rendezvény fő védnöke- és az önkormányzat nevében támogatója) a nyugdíjas klubot- és a dalkör érdemeit is méltató megnyitója után, a résztvevő együttesek (élükön az ünnepelttel) fergeteges produkcióival kápráztatták el a résztvevőket. A műsorban felléptek: a Sajókeresztúri „Őszi Napsugár” Nyugdíjas Klub (ünnepelt) Dalköre, a Sajóbábonyi „Rezeda” Népdalkör, a Sajóecsegi „Boróka” Dalkör, a Sajósenyei „Lajtos” Népdalkör, a Szirmabesenyői Népdalkör, és a Sajóvámosi Népdalkör. 
 
 
Az ünnepelt Dalkör tagjait köszöntötte a NYÉSZ elnöke Teszárovics Miklós is, aki megköszönte azt a nagyon hasznos tevékenységet, amit a klub valamennyi tagjától és vezetőjétől, Molnár Józseftől, (aki egyébként a B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetség elnökségi tagja is) lehet tapasztalni. Külön elismerte az énekkarnak, és vezetőjének Dojcsákné Bodnár Tündének munkáját, azt, hogy kimagasló eredményeket értek el megyei és országos megmérettetéseken is pl. Csillebércen, Hárshegyen. Ezzel elismerést szereztek saját maguknak és a megyei nyugdíjas Érdekvédelmi Szövetségnek is.  Azt kérte, hogy tegyék ezt továbbra is, saját maguk épülésére és mások hasznára! Külön mondott köszönetet Rátkai Józsefnének, a klub korábbi elnökének, aki 10 évvel ezelőtt megszervezte a dalkört, hiszen ezekről az eredményekről ma nem lenne okunk beszélni - mondta. 
 
 
A műsor feledtette a résztvevőkkel az időt, s ami ezt követte az az, ajándékozásról (minden dalkör, erre az alkalomra készített- és feliratozott kerámiát vehetett át Kollár Miklós polgármester Úrtól) és az önfeledt szórakozásról, a gasztronómiai élvezetekről, az ünnepelt dalkör hatalmas tortájának elfogyasztásról, és a barátkozásról szólt.