10. éves az Összefogás Csobádért Egyesület

 
Összefogás Csobádért Egyesület
10. éves
 
2019.07.20.
 
 
Az „Összefogás Csobádért Egyesület” /a NYÉSZ tagszervezeteként/ 2019. július 20-án ünnepelte megalakulása 10. évfordulóját. Ez alkalomból a Csobádi Kastélykert szabadtéri színpadán megtartott ünnepségen, méltatták és köszöntötték az Egyesület 10 éves tevékenységét Hudobkó József Csobád Polgármestere és Nagy Boglárka Aljegyző. Miután Szarka Andrásné bemutatta a Muskátli Dalkör történetét, /lentebb olvasható/ a meghívott baráti nyugdíjas művészeti csoportok fellépésével színes jó hangulatú műsor következett.
 
A műsorban felléptek:
 
 Csobád „Muskátli” Dalkör
 Halmaj „Őszi Napsugár” Szépkorúak Egyesület.
 Múcsony Nyugdíjas Klub Dalköre
 Fügödi Nyugdíjas Klub Férfi Kórusa
 Rásonysápberencs „Sárga Rózsa” énekkar
 Aszaló „Őszi Alkony” Nyugdíjas Klub
 
A műsort követően, a Kultúrházban, az önkormányzat, vacsora és táncos mulatság keretében  látta vendégül az ünneplő közönséget, melyen részt vettek a „Muskátli” Dalkör régi tagjai, a Csobádi Önkormányzat Képviselő testületének tagjai is. A B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségét, Lövei Lászlóné, a NYÉSZ elnökség tagja és Laboda Gizella, PEB tag képviselték.
 
 
„Sok szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt minket, és velünk tölti a mai délutánt. Azért gyűltünk ma össze, hogy a dalkörünk megalakulásának 10. évfordulóját méltókképpen megünnepeljük. Köszöntjük köreinkben meghívott vendégeinket: Aszaló, Fügöd, Halmaj, Múcsony, Rásonysápberencs dalköreit, dalkörünk jelenlegi, és régi tagjait, és vezetőit, valamint községünk polgármesterét Hudopkó József urat. Képviselőtestületünk tagjait, Nagy Boglárka aljegyző asszonyt, és a BAZ megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének képviselőit.
 
Engedjétek meg, hogy röviden beszámoljak az elmúlt 10 évről. A dalkör 2009-ben, az Összefogás Csobádért Egyesület keretein belül alakult meg. Kezdetekben nagy volt az érdeklődés, akkoriban tagjaink létszáma meghaladta a 20 főt. Dalainkat Tóth István vezetésével tanultuk. Utána Lengyel József vette át az irányítást, majd Martos Viktória Lépett a dalkör élére. Ekkorra a létszámunk már csak 10 fő volt. Távozása után vezető nélkül maradtunk. Dalainkat hallás után tanuljuk, és közösen állítjuk össze műsorainkat. 2015-ben választottuk a dalkörnek a Muskátli nevet, addigra létszámunk 8 főre csökkent. Az énekkar ügyeinek intézését Bugócziné Irmuska vette kézbe. Ő szervezi meg a más községekben történő fellépéseket, a kirándulásokat, a színházlátogatásokat, a névnapok megünneplését, és az év végi záró bulikat. Utazásainkhoz az önkormányzattól kapunk segítséget, amit ezúton is szeretnénk
megköszönni.
 
Minden évben részt veszünk a Nyugdíjas Dalkörök Megyei megmérettetésén, valamint a Nemzedékek Találkozóján. Községünkben fellépünk nemzeti ünnepeinken, falunapon, idősek napján, és advent-karácsonyi műsort is szervezünk.
Már 4. éve rendezzük meg a Csobádi Dalos Találkozót az önkormányzat és a képviselő testület hathatós támogatásával.
 
Köszönjük minden jelenlévőnek, hogy elfogadta meghívásunkat, és velünk ünnepel. Kérem, fogadjátok szeretettel vendég dalköreink, és a Muskátli dalkör műsorát. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk.”