Megtartottuk a 2019-es esztendő utolsó Tagszervezet-vezetői értekezletét

 
Megtartottuk a 2019-es esztendő
utolsó Tagszervezet-vezetői értekezletét
 
2019. november 22.
 
 
 
A tagszervezet-vezetői értekezlet témái:
 
 Tájékoztató a november 09-én, a „Tüdőgyulladás Világnapja”, alkalmából megrendezett „Séta az egészséges tüdőért.” tapolcai programról. Bővebb tájékoztató, a honlapon „Több mint százan vettek rész - szokásos - világnapi, novemberi sétánkon!
Miskolctapolca 2019. november 09.” cím alatt.
 
 A NYÉSZ 2020. évi munka- és rendezvényprogramja. /Mellékelt tervezet megbeszélése/
 
 Tájékoztató az Országos Nyugdíjas Parlament megyei küldöttértekezletéről. Bővebb tájékoztató a honlapon „Az Országos Nyugdíjas Parlament B-A-Z. Megyei Küldöttértekezlete Miskolc Városháza. 2019. november 14.” cím alatt.
 
 Különfélék, egyebek.
 
o Tájékoztató az Innocenter Kft. számítógépes tanfolyam ajánlatáról. Az ajánlattal kapcsolatosan, melyet Borka Ferenc, az Innocenter munkatársa terjesztett elő, néhány mondat. Ha ide kattint, akkor letöltés után az igen kedvező feltételek között folyó ismeretátadás részleteiről többet is megtudhat. Elöljáróban csak annyit, hogy aki elvégzi a tanfolyamot, az tulajdonosa lesz egy internetezésre és számos más számítástechnikai feladat megoldására alkalmas táblagépnek.  Már most felhívjuk a figyelmet, hogy az ajánlattal /megfelelő feltételeknek megfelelve/bárki élhet!
 
o Ady Endre halála centenáriuma kapcsán rendezendő versmondó verseny.
 Erről tájékoztató hamarosan a honlapon olvasható.
 
o A Generációnk magazin, jövő évi előfizetésének, valamint a Nyugdíjas Kalendárium megrendeléseinek szervezése. „Életem receptje magazin.
 Tájékoztató mellékelve!
 
o NYOSZ kártya hírek.
 
A NYÉSZ 2020. évi programterve kimunkálás alatt van. Az érintett, helyet biztosító kultúrházakkal, intézményekkel való egyeztetést követően válik véglegessé! Jelenleg a tervezetet tudjuk a tagszervezeteink figyelmébe ajánlani! Ezt tesszük azért, hogy a helyi tervezést el lehessen kezdeni! Egyébként javító szándékú szrevételeket/javaslatokat szívesen veszünk!
 
A NYÉSZ 2020. évi MUNKA- és RENDEZVÉNYPROGRAMJA
 
 Február 03. /hétfő/ NYÉSZ elnökségi ülés.
 Február 14. tagszervezet vezetői értekezlet.
 Március 23. /hétfő/ NYÉSZ elnökségi ülés.
 Április 03. Küldöttgyűlés.
o 2019. évi beszámolók, közhasznúsági jelentés
o 2020. évi tervezések
 Április 21. /Kedd/ 10 órai kezdettel, Encs, versmondó.*
 Május 04. /hétfő/ Elnökségi ülés.
 Május 08. /péntek/ 15 órai kezdettel, Alsózsolca, Nyugdíjas Dalosok Vetélkedője.*
 Május 15. /péntek/ tagszervezet vezetői értekezlet.
 Május 29. 10 órai kezdettel, Regionális Versmondó, Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár.
 Május 8-9-10. Ózd, Országos Szenior Sportvetélkedő. Külön versenykiírás alapján!*
 Május 22. 10 órai kezdettel, Dalkörök Versenye, Szikszó, Inkubátorház.*
 
 Június 20. (szombat, unokákat is várunk!) Bükki túra: Lillafüred (Találkozás 10.00 órakor, Lillafüreden a LÁEV állomásnál. Lillafüred tanösvény. Bővebben a május 15-i tagszervezet-vezetői értekezleten!
 Júniusban keddenként ügyelet (9-12 óráig)!
 Július 07-től, augusztus 13-ig AZ IRODA MŰKÖDÉSE SZÜNETEL!
 Július 13-án /hétfő/ NYÉSZ elnökségi ülés
 Július 17-én, 10.00 órától, tagsz. vez. ért.
 Július 27-től, augusztus 14-ig, (5+1 turnus) Hajdúnánás (3 éj/4 nap, teljes ellátással, első nap ebédtől, negyedik nap ebédig: 22.500 Ft. A fürdő közvetlenül az üdülő szomszédságában található. Jelentkezéseket a júl. 27-30-ig ezt követően, a 30- aug.
02-ig, illetve a 02-05-ig, illetve a 05-08-ig, valamint a 08-11-ig tartó turnusokba, 10.000 Ft előleg befizetésével (melyet lemondás esetén, csak a helyettesítőtől kaphat vissza) a jelentkezés sorrendiségében fogadunk el! A bekerülési költség, az étkezés/érkezési nap ebédtől, távozási nap ebédig/ és a szállás költségeit tartalmazza, nem tartalmazza a kollektív fürdőbelépő-, ill. a 3 napra /1200Ft./ élőzenés esti program költségét!)
 Augusztus 31-én NYÉSZ elnökségi ülés.
 Szeptember 04. tagszervezet-vezetői értekezlet.
 Szeptember 12. /szombat/ Encs, Nemzedékek Találkozója.*
 Október 04-09-ig, Szováta és az Erdélyi Sóvidék. (4 éjszaka/5 nap, wellness, teljes svédasztalos ellátás, négy csillagos szállodai elhelyezés, két ágyas szobákban, kirándulások, külön részletes program szerint.)
 Október 17. Vörösmarty Mihály Versmondó Verseny.
 Október 26. /hétfő/ NYÉSZ elnökségi ülés
 November 06. Tagszervezet-vezetői értekezlet. (év végi)
 November 14. /szombat/ A „Tüdőgyulladás Világnapja”, „Séta az egészséges tüdőért.”
/Külön terv szerint!/ Unokákat-, hozzátartozókat is szívesen várunk!
 November 30. /hétfő/ NYÉSZ. elnökségi ülés
 December 11. /péntek/ Aktivisták, segítők köszöntése.
*Részletes ismertető és a jelentkezési lap, esetleg más programok is honlapunkon, www.baznyesz-miskolc.hu folyamatosan megtalálható lesz!
 
 A Generációnk magazin, jövő évi előfizetésének szervezése. Az árak és a 2019-ben alkalmazott gyakorlat alig változott. Ennek lényege, hogy a NYOSZ díjazza azokat a szervezeteket, amelyek több lapot igényelnek, illetve azokat, amelyek a postaköltség
csökkentése céljából vállalják azt, hogy postán veszik át a küldeményeket. Előfizetési díjak 2020. évre (egy évfolyamra (db), azaz 12 számra)
 
 
1 db előfizetés lakcímre küldve: 3 000.- / évfolyam/db/év
2-10 db előfizetés címre küldve: 2 500.- / évfolyam/db/év
11-20 db előfizetés címre küldve: 2 000.- / évfolyam/db/év
11-20 db előfizetés postán maradó: 1 800.- / évfolyam/db/év
21-60 db előfizetés címre küldve: 1 700.- / évfolyam/db/év
21-60 db előfizetés postán maradó: 1 500.- / évfolyam/db/év
61-100 db előfizetés címre küldve: 1 600.- / évfolyam/db/év
61-100 db előfizetés postán maradó: 1 400.- / évfolyam/db/év
100 db felett (tagszervezetekhez) postán marad: 1 300.- / évfolyam/db/év
 
Valamennyiünk érdekében szeretnénk elérni, hogy a NYÉSZ –en keresztül megrendelendő újságszám meghaladja (legalább) a 60 darabot. Ez esetben, a rajtunk keresztül megrendelni kívánt újság darabonként 1400Ft./évfolyam. Megrendeléseket, és a befizetéseket, 2020. január 20-ig kérjük irodánkban leadni!
 
Akik közvetlenül kívánják megrendelni az újságot:
 
Generációnk magazin 2020. évi előfizetéséhez igénylőlapot szükséges kitölteni és megküldeni a NYOSZ címre (1074 Budapest, Szövetség u. 9.) vagy email címére: nyosz@enternet.hu.
Az igénylőlapon kérjük feltüntetni:
- a megrendelő szervezet nevét (amelyre a számlát kérik), címét, a kapcsolattartó nevét és telefonszámát (! – ide küld a posta sms-t, ha megérkezik a csomag)
- amennyiben a magazint lakcímre kérik, akkor a lakcímet
- amennyiben a küldeményt postán veszik át, úgy a postacímet
- a megrendelt példányszámot
- az árat összesen
- ha csekken kívánják befizetni, akkor jelezzék, hogy csekket kérnek
- ha utalni fogják az összeget, az utalás címzettje a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, számlaszám: OTP 11705008-20413882
- 10 db megrendelés felett kérjük jelezni, hogy könyv, vagy CD ajándékot kérnek.
Megjegyezzük, hogy 2020-tól a januári számot még postázzák a 2019. évi előfizetőknek, a februárit azonban már csak azok kapják meg, akik az előfizetési díjat február 1-ig a NYOSZ számára befizették, elutalták.
 
 Megjelent a 2020. évi Nyugdíjasok Kalendáriuma, falinaptár melléklettel.
Klubokban, a tagok számára kiváló ajándék! A 256 oldalas Kalendárium +falinaptár ára: 730Ft./db. Aki a NYÉSZ –en keresztül, e hónap végéig megrendeli, és irodánkban kifizeti a kalendáriumot, Miskolcra szállíttatásáról gondoskodunk, december elején átveheti!
 
 Ugyancsak megjelent az Életem Receptje életmódmagazin 2019/3. száma. Az olvasmányos, érdekes cikkeket tartalmazó 195 oldalas magazin ára: 395 Ft./db. A negyedévente megjelenő magazin egész éves megrendelését is elfogadjuk!
 
Kártya-hírek:
 
A NYOSZ-kártya sorsáról sajnos még mindig nincsenek szeptemberhez képest új híreink. Jelenleg arra tudtunk megoldást találni, hogy az eddigi elfogadó helyek továbbra is nyújtják a korábbi kedvezményeket, így a Hunguest Hotels, Danubius Hotels, Régió Játékboltok, Praktiker, Libri Könyvesboltok – hogy csak a legnagyobbakat jelezzük, és természetesen az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő is, minden hónap első és utolsó keddjén ad kedvezményt a belépőjegyekre az érvényes kártya tulajdonosoknak. Ehhez azonban a következő hónaptól a kártyákat érvényesítő matricával kell ellátni, amelyet a NYÉSZ irodán, Molnár Katalinnál lehet igényelni, illetve az érvényesített kártyákat átvenni.
A NYOSZ azt ígéri, hogy megújítja ezt a kedvezmény rendszert.
 
Ismét elindult a MOL-kártya igénylése a NYOSZ-ban!
Minden tankolásnál 6 Ft azonnali kedvezmény és 1 bónusz pontjóváírás literenként.
Családtagnak is igényelhető. Információk: nyosz@enternet.hu , 30/574-9097.
 
A december 6-7-én, Budapesten megrendezésre kerülő hagyományos Nyugdíjas Expo-ra 900- Ft-os elővételi áron belépőjegyek vásárolhatók / rendelhetők a NYOSZ irodán (1074 Budapest Szövetség u. 9. 06/1/210-0326, nyosz@enternet.hu )
 
 
 

 

INGYENES INFORMATIKAI KÉPZÉSEK

Ingyenes informatikai képzések Miskolcon, vagy kellő létszám esetén az Ön településén

2019.11.25 20:54
Első lépések a digitális világba... Részletek a képre kattintva, letöltés után olvasható!   További információk és személyes kapcsolattartás: Molnár Katalin Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége   Elérhetőség: mobil...