Kalász László Versmondó Verseny Edelényben

 
„FELEMELNI E TÁJAT”
Kalász László Versmondó Verseny
 
Edelény
2021. október 01. 
 
 
A megyében működő nyugdíjas klubok és szervezetek versmondói számára Kalász László Versmondó Versenyt hirdetett a Hadobás Pál nevét viselő edelényi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége.
 
Edelényben a Városi Könyvtár impozáns épületének nagyterme adott helyszínt a nemes vetélkedésnek. A versmondók Kalász László egy versével és egy szabadon választott, a megyében élt vagy ma élő költő művével készültek. 
 
A megyei elnök Lukács Pete Mária bevezető gondolatait követően, Kércsi Tibor köszöntő szavai következtek, aki kiemelte, hogy a korábbi megyei elnök által kezdeményezett-, és ezt megelőzően a korábbi munkahelyén, Encsen megtartott versmondó versenyeknek közel egy évtizedes hagyománya van. A mostani, Kalász Lászlónak fejet hajtva méltó folytatás. 
 
 
A sorban következő versenyzők közül az Érsekcsanádi István vezette zsűri az alábbi sorrendet állította fel: 
  • Első helyezést ért el, Kuzder Miklósné, az Edelényi „Őszikék” Nyugdíjas Klub tagja;
  • Második helyezettek megosztva, Adámi Ervin, a Miskolc, „Összefogás” Nyugdíjas Klub; valamint Demko András, a Felvidéki Nagyidáról.
  • Harmadik helyezett, Szántó Miklósné, Edelény Rákellenes Liga, Remény alapszervezetének tagja.
  • Negyedik helyezést, szintén két fő nyerte el: Molnár Miklósné és Rajdos Jolán, mindketten Miskolcról a Mozgássérültek Szenior Klub tagjai.