Nemzedékek Találkozója Encs 2021.

 
 
Nemzedékek Találkozója Encs
 
2021. szeptember 11.
 
 
A „Nemzedékek Találkozója” elnevezésű rendezvény eredeti célja a nemzedékek közötti kapcsolatok erősítését-ápolását, a nyugdíjas közösségek színpadi tudásának-tehetségének bemutatását, a nyugdíjas közösségek közötti kapcsolatok erősítését, és nem utolsó sorban, a más-más városban való rendezés a megye nyugdíjas társadalmának, megyénk különböző városainak megismerését szolgálja.
 
Az előző évben a találkozó megrendezésére, Teszárovics Miklós, a NYÉSZ korábbi elnöke, Encs Város Polgármesterének, Mikola Gergely véleményét- és szándékát kikérve, Encs Városában kívánta megrendezni. Sajnos a szándék, csak szándék maradt. Keresztülhúzta a világjárvány.
 
Ez évben viszont a Találkozó történetének a tizennyolcadik évében, immár második alkalommal rendezhette meg Encs városa a Nemzedékek Találkozója, hagyományossá vált kulturális seregszemlét. A Megyei NYÉSZ vezetése és városunk intézményei közösen, aprólékosan kidolgoztak minden részletet ahhoz, minél gördülékenyebb legyen a lebonyolítás.
 
A feladatok elosztása, a felelősök kijelölése, Pasztercsák Istvánné személyében a rendezvény összeállításának- rendezésének felelőssége, valamint Kovács Lenke színvonalas műsorközlése, mind-mind egy jól szervezett rendezvény megtartását előlegezte. A helyi Művelődési Központ, mint házigazda, élén Vezse Attilával valamint a helyi Évgyűrűk Nyugdíjas Klub (vezetője: Krusóczki Ferenc) a miskolci NYÉSZ tagjaival vállalta a regisztráció lebonyolítását, a résztvevők elhelyezését és az ebédeltetést.
 
 
 
A NYÉSZ. újonnan megválasztott elnökének, Lukács-Pete Máriának megnyitója után Mikola Gergely Encs város polgármestere köszöntötte a Találkozó résztvevőit, aki megtiszteltetésnek vette a felkérést a rendezvény lebonyolítására. Ezután Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte a jelenlévőket, és hívta fel a figyelmet a közösségek „gyógyító” és semmivel nem pótolható összetartásának erejére, fontosnak ítélte meg a nyugdíjas közösségek
jellemformálását-, az egyének probléma megoldásának segítését.
 
Encs műsoros köszöntője (Encsi Nyugdíjas Klub, Zrínyi Ilona Általános Iskola növendékei) után kezdődött a klubok és Egyesületek műsorterv szerinti 34 produkciójának bemutatása. Az előadások követték egymást, sok szinte a profikat felülmúló minőségben. Egy igazi kavalkád volt a műsor, ahol minden műfaj képviselve volt: próza, szólóének, dalkörök, tánccsoportok. Maradandó élményt nyújtott a kánkán, a cigánytánc és a spanyoltánc is. Szinte hihetetlen, hogy a fellépő nyugdíjasok milyen színvonalú és korukat meghazudtoló felkészültségükről tettek tanúbizonyságot.
 
 
 
Jó volt látni, hogy az utolsó produkciót is sokan várták és nézték meg, ami azt bizonyítja, hogy színvonalas előadások tartották helyükön a nézőket és élveztek minden előadást. Nagyon köszönjük a résztvevőknek és a közönségnek egyaránt. Úgy érezzük, hogy a rendezvény alatt közelebb kerültünk egymáshoz, új barátságok kötődtek, amit tovább kell bővíteni, ápolni.
 
A rendezvény zárásaként a NYÉSZ elnöke megköszönte a szereplőknek a nívós előadásokat és a vendéglátó Encs városnak a rendezést. Mikola Gergely polgármester úr zárszavában elmondta, hogy a látottak alapján főleg állami és egyéb ünnepeken fokozottan igényli majd a nyugdíjas generáció közreműködését.
 
Köszönet a résztvevőknek, a rendezőknek, hiszen jó hangulatban, szép emlékekkel lettünk gazdagabbak.
 
Encs, 2021. szeptember 13.
 
Krusóczki Ferenc
Évgyűrűk Nyugdíjas Klub Encs
elnök