Nyárvégi Tagszervezet-vezetői értekezlet 2021. augusztus 27.

 
Nyárvégi Tagszervezet-vezetői értekezlet
 
2021. augusztusn 27.
 
- Nemzedékek Találkozója Encsen
- Kalász László Versmondó Verseny Edelényben
- Séta „az egészséges tüdőért” Tündérkert-Diósgyőr
- Országos Nyugdíjas Parlament Budapesten
 
 
 
A B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége – munkatervének megfelelően – augusztus 27-én a VOKE Vörösmarty Művelődési Ház nagytermében, megtartotta a soron következő tagszervezet-vezetői értekezletét. 
 
Az értekezlet bevezetésében egy perces néma fejhajtással megemlékeztünk a közelmúltban elhalálozott tagszervezetvezetőinkről: Molnár Gabrielláról, az Életet a Rák Ellen Egyesület-, valamint Dr. Pekár Györgynéről, a Szépkorúak Barátság Klubja, több mint egy évtizede vezető nyugdíjas közösségek vezetőiről. Érdemeiket maximálisa elismerve-, emléküket a szívünkbe zárva, kívánjuk: „Nyugodjanak Békében!” 
 
Az értekezlet napirendjén szerepeltek a Nemzedékek Találkozójával kapcsolatos tájékoztatók, feladatok.
A Szervezetünk, a Nemzedékek Találkozója elnevezésű, kulturális seregszemléjét, a korábbi terv- és elképzeléseknek megfelelően, Encs Város Önkormányzata támogatásával Encsen, 2021. szeptember 11-én, 10.00 órai kezdettel a Sportcsarnokban, rendezi meg – mondta az értekezletet vezető NYÉSZ elnök, Lukács Pete Mária. A találkozóra a VOLÁN, Miskolcról, a VOLÁN busz állomásról, 2021. szeptember 11-én, 8 órai kezdettel, rásegítőjáratot indít. Az egésznaposra tervezett program központjában klubok, szervezetek öntevékeny művészeti együtteseinek, illetve szólistáinak szereplése, műsorainak/produkcióinak bemutatója áll. Szövetségünk vezetése bárki jelentkezését-, a  honlapról letölthető  jelentkezési lap kitöltésével és szeptember 01-ig történő megküldésével, szívesen elfogadja. 
 
A részvétel feltétele, 300 forintos részvételi díj megfizetése, és aki ebédet is kér, az étkezési díj 900 Ft./fő.
 
Napirenden szerepelt az október 1-én, Edelényben, a Hadobás Pál Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen (3780 Edelény, István Király ú. 49. sz.) megtartandó „FELEMELNI E TÁJAT” című, Kalász László Versmondó Verseny. A verseny jelentkezésilapja honlapunkról letölthető, beküldési határideje: szeptember 10.
 
Molnár József elnökségitag tájékoztatójában szólt a november 13-án, a „Tüdőgyulladás Világnapja” alkalmából, Miskolc-Diósgyőrben a „Tündérkertben” megrendezésre kerülő sétáról, „az egészséges tüdőért” elnevezéssel. 
 
A NYÉSZ elnöke az Országos Nyugdíjas Parlament kapcsán bejelentette, hogy szeptember 15-én, Budapesten, a Parlament, a nyugdíjasok jelenlegi helyzetéről, az ellenzéki miniszterelnök jelöltek részvételével/közreműködésével Fórumot szervez, melyen megyénket négy fő képviselheti.
 
A különfélék, egyebekben Teszárovics Miklós tartott tájékoztatót a Hajdúnánáson, hat turnusban megszervezett nyugdíjas üdültetésről (honlapunkon olvasható!)
 
Felhívta a figyelmet, hogy a (szintén a honlapon olvasható) szovátai utazásra még nyolc fő jelentkezését várja a Szövetség.

 

Elhangzott az is, hogy  az ÖSSZEFOGÁS NYUGDÍJAS KLUB szeptember 16-án, KIRÁNDULÁST SZERVEZ A SZALAJKA VÖLGYBE! 
 
PROGRAM:
  • 8 órakor találkozás a Búza Téren lévő Görög-katolikus templom háta-mögött
  • Lázbérci víztározó megtekintése
  • Dédestapolcsány, Dr. Kiss Miklós cserép múzeumának megtekintése 
  • Szilvásváradról, Kisvasúttal Szalajka Völgybe
  • A kisvonat szalajkavölgyi végállomásától séta vissza Szilvásváradra, közben: A szabadtéri múzeum-, Fátyol Vízesés-, pisztrángos tavak-, Vadrezervátum megtekintése, séta Szilvásváradon.
  • Kb. 16,30 órakor visszautazás Miskolcra (Miskolcra kb. 18 órakor érkezünk.)
 
A KIRÁNDULÁSRA NÉHÁNY NYUGDÍJAS JELENTKEZÉSÉT MÉG ELFOGADJUK!
A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉG 4.000 Ft./fő (Busz, Cserépmúzeum, Kisvasút költsége).
A RÉSZVÉTEL FELTÉTELE, ELŐZETES JELENTKEZÉS A 70-506-61-82-es, ILLETVE A 70-548-14-23-as TELEFONSZÁMOKON!