Üdülés Hajdúnánáson – 2021.

 
Üdülés Hajdúnánáson
2021.
 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége, rekreációs programjai sorában, hat turnusban Hajdúnánáson, a Bányász üdülőben, 2021. július 26-tól augusztus 13-ig tartó időszakban, 248 nyugdíjas részvételével üdülést szervezett. 

 
A Hajdúnánáson történő, nyugdíjasok kedvezményes üdültetésének gondolata először 2015-ben, a (szintén itt a klubvezetők számára megszervezett) csapatépítő tréningen vetődött fel. Ekkor kötöttünk együttműködési megállapodást az üdülővel, melyben nyugdíjasok kedvezményes, évenkénti csoportos üdültetésének megszervezését vállalta Szövetségünk. 
 
Az ezt megelőző időszakban, kevesebb nyugdíjas üdültetését szerveztük meg Berekfürdőn, és Gyulán. A hajdúnánási üdülésen az ez évivel, elmúlt években összesen 7 alkalommal, mintegy 1200 nyugdíjas üdülhetett, kapcsolódhatott ki, és élvezhette a gyógyvíz kellemes gyógyítóhatását.
 
A rekreációs programjaink sorát gazdagította a 2012-ig működött, nyugdíjasok külföldi (5 éjszaka, hat napos) utaztatásai-, és Fekete tengerparti (tíz-tizenegy napos) üdültetése is. Ezeken az utaztatásokon is több százan vettek részt, és ahogyan sokan fogalmaztak: „a Szövetség szervezése nélkül, nagyon sokan nem láthatták volna Erdély csodás tályait, és a Fekete tengert. Jelenleg, Érdekvédelmi Szövetségünk külföldre, csak Szovátára tervez (ötven fő részvételével, 5 éjszaka, hat napos) utaztatást októberben, melynek feltételei honlapunkon olvashatóak
 
A Hajdúnánáson található Bányász üdülőt, a valamikor működő bányák bányászainak szakszervezete építette, közvetlenül a gyógyvizes fürdő szomszédságában. A két ágyas, fürdőszobás, ötven fő befogadására alkalmas üdülő, bár egy kicsit „retró” jellegű, de a nyugdíjas pénztárcával kompatibilis árai, a valóban változatos „bányász” étkezés, a kényelmes elhelyezés, és a fürdő közvetlen szomszédsága nagyon népszerű a nyugdíjasok körében. Sokan több turnusban veszik igénybe a fürdő gyógyító szolgáltatásait. 
 
 
Szövetségünk vezetése, a fürdéseket követő esti, csoportos szórakozásról is gondoskodott: a nagyon népszerű táncos dalos összejövetelhez szervezésünkben a zenét, valamennyi turnus esténkéti szórakozásához, szintetizátoron és tangóharmonikán, Varga Lajos barátunk szolgáltatta. Sokan igénybe vették és részt vettek a „dottóbuszos” városnéző kiránduláson. A kiváló hangulatban lezajlott négynapos üdültetés részesei lehettek (kérésükre külön szerveztük meg) a VIDEOTON Szakszervezet nyugdíjas csoportja is. 
 
 
Üdültünk, kikapcsolódtunk, pihentünk, regenerálódtunk, nagyon jól éreztük magunkat. Ismeretségek-, barátságok szövődtek, és kiválóan szórakoztunk. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva ígértük egymásnak, hogy jövőre „Veled ugyanitt!”
 
                                                                                                Teszárovics Miklós