Karanténból az üdülőbe, maszkok biztonságában – több turnusban Hajdúnánáson

 
 
A járvány csendesedését kihasználva, Nyugdíjas Érdekvédelmi Szövetségünk
szervezésében, sokan üdültek Hajdúnánáson 2020-ba is
2020. július 27. – augusztus 14.
 
 
Mint ahogyan mindenkit – a koronavírusos világjárvány, az ezzel kapcsolatos bezártság nagyon megviselte szövetségünkhöz tartozó nyugdíjasainkat is. Akik kertes házban laknak, vagy éppen erkélyes lakásban, könnyebben viselték a karanténos magány, a ház körüli teendők elfoglalták mindennapjaikat, viszont a négy fal közzé szorultak számára szinte elviselhetetlen volt az egyedüllét. Mondom egyedüllét, hiszen nagyon sokan párjukat vesztve, és fiatalabb hozzátartozójukat – jobb megélhetés miatt boldogabb vidékre-, netalán külföldre költözésük miatt – nélkülözve, magára maradtan élik mindennapjaikat. Nagyon sokan vágyták a közösségi létet, sürgették Szövetségünk betervezett programjainak megtartását. 
 
Elnökségünk jól átgondolta programjaink megtartásának lehetőségeit. Eldöntötte, hogy – a kialakult helyzetre való tekintettel – a Nemzedékek Találkozóját, és a külföldi, szovátai utat /a felmenő jellegű-, és korábbi években nagyon népszerű vetélkedőkhöz hasonlóan/ megszervezhetetlennek ítélte meg, és lemondta. A nagyon sok jelentkezőre-, valamint a megfelelő lehetőségekre való tekintettel, (fertőtlenítőszerek, és megfelelő-, folyamatos tisztálkodási lehetőségek biztosítása-, valamint az Országos Operatív Törzs ajánlása alapján) saját felelősség hangsúlyozásával viszont, a Hajdúnánási üdültetést megszervezi. És ezt – nagy létszámú nyugdíjas részvételével, hat turnusban: 3 éjszaka/négy napos pihenésekkel – meg is tudtuk oldani. 
 
 
A valóban nyugdíjas pénztárcához igazított árak, valamint a Bányász üdülő kétágyas szobái, a napi háromszori bőséges érkezés és az üdülő közvetlen szomszédságában lévő gyógyfürdő, kiváló pihenést, kikapcsolódást és regenerálódást jelentett a résztvevőknek.  A Hajdúnánási Gyógyfürdő csendes, árnyas, parkosított zöld területeivel egyébként is kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. A fürdő 2003-ban teljes rekonstrukción esett át, amelynek eredményeként Kelet-Magyarország egyik legkorszerűbb fürdőjévé vált. A gyógyászati részlegen (melynek szolgáltatásait több nyugdíjas társunk is beutalóval igénybe vett) folyamatos orvosi felügyelet mellett reumatológiai szakorvosi rendelés is folyik. 
 
 
Az 1019 méterről feltörő, 67 fokos gyógyvizet 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé; összetétele vetekszik a Hajdúszoboszlóiéval. Szervezésünkben a kedvezményes fürdőbelépőt az „Aranyszalma” gyógyfürdő-, az esti szintetizátoros- és tangóharmonikás zenét /az első három turnusnál/ Varga Lajos barátunk biztosította.
 
A NYÉSZ által, ez évben ötödik alkalommal szervezett program, attól függetlenül, hogy /tegyük hozzá jogosan, néhány nyugdíjas társunk, a kialakult helyzetre való tekintettel lemondta üdülését/, nagyon kedvező fogadtatásban részesült, egyöntetű vélemény alapján folytatására /barátságos-, a nyugdíjas pénztárcához igazodó költségei miatt is/ nagyon nagy igény mutatkozik. Ahogyan a NYÉSZ elnöke elköszönt minden egyes csoporttól: „Veletek, jövőre ugyanitt!” Ugyanis várhatóan 2021. július 26-i kezdettel (az időpontot az üdülővel egyeztetve lekötöttük), turnusonként: 3 éjszaka-, négy nap időtartamban, augusztus 16-ig, kedvezményesen, hasonló fizetési- és jelentkezési feltételekkel mit ebben az évben, Érdekvédelmi Szövetségünk megszervezi. 
 
 
A lehetőséget honlapunkon a jövő év elején közzétesszük!