Szövetségünk elnökségének III-as számú közleménye

 
A B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok
Érdekvédelmi Szövetségének
III-as számú közleménye
 
2020. szeptember 11.
 
 

Az Érdekvédelmi Szövetség elnöksége – tekintettel az koronavírusos világjárvány erősödésére – ez évben immár harmadik alkalommal az alábbiakban tájékoztatja tagszervezeteit és a tevékenysége iránt érdeklődő kedves nyugdíjas társakat:

 
 Kérjük az idősebb korosztály valamennyi tagját, hogy az Országos Operatív Törzs-, és a helyileg illetékes önkormányzatok intézkedéseit továbbra is kísérjék figyelemmel, s a döntéseket betartva, annak maradéktalanul eleget téve járjanak el!
 
 Szabályszerűen hordják a szájmaszkot (nemcsak a szájat, hanem az orrot is eltakarva!), és gyakran, alaposan (az előírásoknak megfelelően) mossanak kezet, szappannal és vízzel!
 
 Lehetőleg szerezzenek be fertőtlenítőszereket, és az otthonukba való visszaérkezéskor, használt eszközeiket-, ruházatukat fertőtlenítsék!
 
 Különösen a zárt tereket,  a csoportos rendezvényeket kerüljék, és lehetőség szerint azokat a helyeket, ahol sokan vannak! A követelményeknek megfelelően használják a tömegközlekedési eszközöket!  
 
 Kerüljék az érintkezést lázas betegekkel, vagy olyan hozzátartozóval/személlyel, aki köhög, tüsszög, lázas!
 
 Találkozások alkalmával mellőzzék a puszit, az ölelést, és a kézfogást! Szellőztessenek gyakran, és lehetőleg egyenek sok gyümölcsöt, zöldséget és vitamindús ételeket!
 
 Ha tüneteik vannak (például láz, szárazköhögés, izomfájdalom), akkor ne személyesen, hanem telefonon hívják fel háziorvosukat! 
 
A kialakult helyzetre tekintettel, a B-A-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége, Miskolc, Kazinczy Ferenc 3. sz. alatti irodája – további intézkedésig – zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.
 
Programjainkat már korábban felfüggesztettük, további rendezvények megtartásának idejéről tagszervezeteinket, a honlaplátogatókat, a tevékenységünk iránt érdeklődőket, honlapunkon, időben tájékoztatni fogjuk.
 
 
   Teszárovics Miklós
NYÉSZ. elnök