Aktuális kulturális programok

 
ProgramPont
 
zenés, videó-programajánló
 
 

Művészetek Háza Miskolc logó

 
2018. március 8.  19:00
 
DÉS LÁSZLÓ: NAGY UTAZÁS
Esemény képe
 
Vendég: Tóth Vera
 
Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Pál utcai fiúk, Férfi és Nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született, sikeres dalokban, produkciókban? A Kossuth díjas zeneszerző és előadóművész Dés László,  akinek nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, jazz formáció fűződik. Hosszas várakozás után végre megszületett ez a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő, elsősorban a popzene műfajából. Dés a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként a kiváló énekesnőt, Tóth Verát köszönthetjük, akinek tehetségéről muzikalitásáról és remek hangjáról az évek során már sokszor meggyőződhetett a közönség.
 
Jegyár: 6990 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
2018. március 10. szombat  15:00
 
HALÁSZ JUDIT „CSIRIBIRI” KONCERT
Esemény képe
 
Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Közel harminc éve énekli a magyar költők verseit, a könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nőttek fel dalain. Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vigszinház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész –díjjal, a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját. Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatni; felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell.
 
Jegyár: 2500 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
2018. március 12. hétfő 19:00
 
MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES: VERBUNKOS
Esemény képe
 
A Verbunkos című előadás a magyar romantika korszakának nemzeti megújulási mozgalmát idézi fel a zene és tánc vonatkozásában. Ezek a törekvések az évszázados háborúskodások után gazdaságilag és politikailag is magára találó ország lendületes modernizációs szándékait tükrözik. A beszélt nyelv rangján kezelt "nemzeti" zenét és táncot a kor társadalma nem etnikus fogalmakként kezelte, hanem nemzeti szintű "globalizációként" valósította meg, mint az egyes régiók egymástól eltérő hagyományai fölött álló közös nyelvezetet. Műsorunk ennek a folyamatnak, a nemzeti tánc kialakulásának, majd a szájhagyományban való továbbélésének állít emléket.
 
Jegyár: 3200 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
2018. március 22. csütörtök 19:00
 
SHAOLIN - The Mystical Secret of The SHAOLIN MONKS
 
Esemény képe
 
Shaolin, a szent Song Shan hegy lábánál fekvő misztikus szerzetesváros évszázadok óta Kína fizikai, mentális és spirituális központja. Egy Damo nevű indiai szerzetes alapította a Zen Buddhizmust itt több mint 1500 évvel ezelőtt. Ezen felül a szerzeteseknek olyan fizikai gyakorlatokat mutatott és tanított, amit ő Kung-Fu-nak nevezett. Ezen az estén a 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit, amelyek túllépnek a fizika határain. Qi-jük (testi energiájuk) kontrollálása a légzés és az edzések segítségével lehetővé teszi számukra, hogy kőtányérokat, fatálakat és vasrudakat törjenek szét testükön és fejükön. Tudnak lándzsákon, kardokon és szöges ágyon feküdni. Lándzsahegyeket szegeznek a torkuknak, és átdobnak egy varrótűt egy üveg tányéron.
 
 
Jegyár: 4900 Ft, 5900 Ft, 6900 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
2018. március 28. szerda 19:00
 
L’ ART POUR L’ART TÁRSULAT: HALVÁNYLILA GŐZ
 
Esemény képe
 
Megszületett a L'art pour l'art Társulat legújabb, sorrendben 17. önálló színházi estje.... Sokáig halványlila gőzük sem volt, hogy milyen címet adjanak az őrületes műsornak, aztán a probléma megoldotta saját magát, így lett a Halványlila gőz.Az immár 31 éve fennálló Társulat ezúttal is mindent megtett annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek.
 
Jegyár: 3600 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
2018. március 24. szombat 19:00
 
JEAN-MARIE CHEVRET: AMAZONOK
 
Szereplők: Náray Erika - Györgyi Anna - Auksz Éva - Ozsgyáni Mihály - Héricz Patrik
 
Esemény képe
 
Martine negyven év körüli háziasszony, aki egyedül él a hatalmas lakásában. A férje nem rég költözött el, miután elhagyta őt egy huszonéves szőkeségért. A nappali egy katasztrófa sújtotta övezetre hasonlít, a padlón csokipapírok és csipszes zacskók hevernek szerteszét. Egyetlen vigasza az albérlője, Loïc, aki csipkelődő megjegyzéseivel tartja benne a lelket. A képzőművésznek tanuló, nyíltan homoszexuális fiúra Martine kicsit úgy tekint, mint a gyermekre, aki sosem adatott meg neki. Hamarosan azonban újabb lakókkal bővül a lakás. Beköltözik Martine két barátnője, akik szintén egyedülállóak: Micky kiváló üzletasszony, vezető beosztásban dolgozik egy reklámügynökségnél, Annie-t pedig húsz év munkaviszony után most rúgták ki az állásából. A három nő eldönti, hogy amazonok módjára fognak együtt élni, fellázadnak a hagyományos háziasszonyi szerepkör ellen.
 
Jegyár: 4500 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
2018. március 30. péntek 20:00
 
Pannonia Allstars Ska Orchestra
 
Esemény képe
A Pannonia Allstars Ska Orchestra a 2012-es Lovemonster óta tavaly jelentetett meg először stúdióalbumot, sorban az ötödiket, Ghost Train címmel. A zenekar ezen a lemezen korábbról már ismert, nagy sikerű dalokat vonultat fel, pl. a Billy Boyo-t vagy a Star Wars híres főcímdalának feldolgozását, az Imperial Reggae-t, de sok újdonság is megjelenik, ráadásul egy fokkal komolyabb oldalukról is bemutatkoznak a srácok. A tavaly megjelenő Ghost Train a csapat eddigi legerőteljesebb hangzású lemeze, egyaránt felfedezhetőek rajta a fajsúlyosabb, rockos, sőt akár punkos elemek, ugyanakkor a könnyedebb, kifejezetten táncos dalaikat sem hagyták le az albumról.
 
Jegyár: 2600 Ft
 
Tovább a jegyvásárláshoz
 
Művészetek Háza Miskolc logó
Kiállítás
 
MAGYAR VAGYOK....... HATÁRTALANUL GYERMEKRAJZ KIÁLLÍTÁS 
 
Esemény képe
 
Kiállításmegnyitó: 2018. március 14. szerda 14:00
A kiállítást megnyitja:  Dr. Alakszai Zoltán Miskolc Megyei Jogú Város Jegyzője
A kiállítás fővédnöke: Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere
 
Megtekinthető 2018. március 27-ig, minden nap 14:00-22:00
 
Művészetek Háza Miskolc logó
 
STÁCIÓK
 
FARKASLAKI JAKAB GYÖRGY CSONT ÉS FAFARAGÓ MŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA
 
Esemény képe
 
Kiállításmegnyitó: 2018. március 29. csütörtök 16:00
A kiállítást megnyitja: Mlakár Zsófia történész-muzeulógus
Közreműködnek: az Egressy Béni Zeneiskola diákjai
 
A kiállítás megtekinthető: 2018. április 12-ig, minden nap 14:00-22:00
 
 

JEGYVÁSÁRLÁS:  


      Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodában    3525 Miskolc, Rákóczi u.2. (bejárat a Széchenyi utca felől)    

Továbbá jegyek kaphatók az InterTicket országos jegyirodai hálózatban, valamint online a muhamiskolc.hu és a jegy.hu-n.    

 

A Miskolci Kulturális Központ kiscsoportjairól az alábbi weboldalakon tájékozódhat:

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.
www.muveszetekhazamiskolc.hu
www.ifihazmiskolc.hu
www.adymuvhaz.hu
https://www.adymuvhaz.hu/mozi.php
www.gorombolyimuvhaz.hu
www.gardonyimuvhaz.hu

MKK KÖZPONTI JEGYPÉNZTÁR CÍME ÉS NYITVA TARTÁSA:
A Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Korábbi Művészetek Háza Miskolc jegypénztár) az MKK minden tagintézményének műsorára válthat belépőjegyet!
3525 Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009

NYITVA TARTÁS: 
Hétfő: 11-19 óráig
Kedd-Péntek: 9-19 óráig
Szombat-Vasárnap: az előadások kezdete előtt egy órával


 

Esemény képe
 
19:00 Barabás Lőrinc Quartet, utána közönség találkozó
21:00