Aktuális kulturális programok

ProgramPont
 
zenés, videó-programajánló
 


 
     
  2018. október 26. péntek 19:00
 
 
  QUIMBY TEÁTRUM
 
 
Esemény képe
     
  Három év pihenő után a Quimby most visszatér a színházakba, ahol a rock and roll helyett a fókusz az apróbb mozzanatokon és finomabb dalokon lesz a zenekar saját, formabontó színházi világában, a Quimby Teátrumban.
A Quimby idén már játszott szimfonikus zenekarral, cirkuszi artistákkal, láthattuk dalaikat képként, most pedig az őrületes fesztiválszezon után a nagyszínpadokról a meghittebb terekbe költözik és ősztől ismét egyik kedvenc játszóterén, a színházakban adja át magát az önfeledt muzsikálásnak. A Quimby Teátrumban előkerülnek a finomabb dalok, amelyek a zajos közeg helyett a megszentelt figyelemre vágynak és a színház intim közegében bontakozhatnak ki igazán, de itt akár a koncerteken gyakran elkiabált számok is színházi gúnyát ölthetnek. Hiszen éppen erre jó a színház: a szereplők gondtalan belefeledkezhetnek a játékba, míg a közönség nyugodtan elmélyedhet az elé tárt világban.
A Quimby tagjaitól amúgy sem állnak távol a teátrális eszközök, itt azonban egy teljes előadás szalad fel a történek, dialógusok, gesztusok és némajátékok  mentén felfűzött estére. A katartikus vég ezúttal sem maradhat el.

 
 
  Jegyár: 4490 Ft, 4990 Ft  
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
     
  2018. október 27. szombat 15:00
 
 
  MICHAEL COONEY: NICSAK, KI LAKIK ITT?
bohózat két felvonásban

 
 
Esemény képe
     
  A bohózat főhőse Eric, aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal. Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb - nem létező - bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb-nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata.
A főbb szerepekben: Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ágnes

 
 
  Jegyár: 3900 Ft  
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
     
  2018. október 28. vasárnap 17:00
 
 
  ALMA EGYÜTTES
 
 
Esemény képe
     
  A 22 éve alakult Alma Együttes, kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. (Ezért mondják, hogy a gyerekek választották őket.)
2018-ban a zenekar gyökeres átalakuláson ment keresztül, 3 új taggal bővült a csapat. A formáció teljesen megújult repertoárral és hangzással szórakoztatja a megszokott színvonalon a kicsiket és nagyokat.
A csapat számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet.
Legsikeresebb daluknak, a Ma van a szülinapom-nak több, mint 27 millió letöltése van és a leggyakrabban megosztott hazai tartalom manapság a Facebookon.

 
 
  Jegyár: 2200 Ft  
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
     
  2018. november 10. szombat 19:00
 
 
  HABANA SOCIAL CLUB with the Stars of the TROPICANA
bemutatja
FIESTA CUBANA

 
 
Esemény képe
     
  Aki járt már Kubában átélhette azt a páratlan életérzést, amit egy-egy kubai zenekar élő fellépése nyújt: felejthetetlen, semmihez sem hasonlítható, különleges élmény. A rendkívül sok megpróbáltatáson átesett nép életösztöne - a rengeteg könny és fájdalom ellenére – töretlen, minden pillanatban az élet feltétlen szeretetét, a boldogság keresését hirdetik, és a kubaiaknak a zene és a tánc jelentik az utat a boldogsághoz. Minden daluk egy élet igaz története, olyan egyedülálló előadásmódban, amely minden nézőt magával ragad és elrepít a Karibi szigetre.
A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2018-as világkörüli turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.
A koncert minden korosztály számára páratlan zenei csemege, az autentikus díszlet, a híres Tropicana Club táncművészei, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét.

 
 
  Jegyár: 4900 Ft, 5900 Ft, 6900 Ft  
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
     
  2018. november 15. csütörtök 19:00
 
 
  ZSÉDA ÉS A KVARTETT KONCERT
 
 
Esemény képe
     
  Az élő zene varázsa, klasszikus elegancia, finom nőiesség, meghitt harmónia…
Ismert világslágerek és jazz klasszikusok, úgy, ahogyan csak Zséda énekli, és legismertebb slágerei, ahogyan még csak kevesen hallhatták.  
Egy műsor, mely különleges zenei kalandozásra csábít. Zséda olyan dalokat énekel, amelyek számára rendkívül kedvesek. Mindent, ami eddigi zenei pályafutása során fontos volt, és a mai napig is az maradt. Olyan dalokat, amik őt jelképezik, és amiket saját maga válogatott össze. Zséda énekhangja és szépsége, nőiessége egyaránt lenyűgözi közönségét. Dalaiban mindig érződik varázslatos személyisége, mintha legféltettebb titkait osztaná meg velünk, hallgatókkal. 12 toplistás sláger, 3 platina-, 2 aranylemez, közel 100 teltházas koncert az ország nagyvárosaiban, teltházas koncert a Papp László Budapest Sportarénában. Novemberben Miskolcon a Művészetek Házában!

 
 
  Jegyár: 3900 Ft  
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
     
  2018. november 17. szombat 15:00
 
 
  MÁRTON-NAPI MOCORGÓ
GŐGÖS GÚNÁR GEDEON – LIBABÁL
VERONAKI Családi koncert

 
 
Esemény képe
     
  A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott kötetet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a könyv majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.
A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, így a Veronaki zenekarral a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolták. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

 
 
  Jegyár: 1800 Ft

Kísérő programok a MÜHA Placcon:
14:00 -tól Népi játékok, Márton-napi finomságok
16:00 - 16:45  Táncház Bárdos Zsuzsanna táncpedagógus közreműködésével 

 
 
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
     
  2018. december 21. péntek 17:00
 
 
  Jókai Mór azonos című novellája alapján írta: Kal Pintér Mihály, zenéjét szerezte: Poós Miklós
MELYIKET A 9 KÖZÜL?
Zenés karácsonyi történet, egy felvonásban a Múzsák Társulat előadásában

 
 
Esemény képe
     
  Pest városában él János mester, a szegény csizmadia, kilenc gyermekével. Karácsony reggelén János különös ajánlatot kap a felettük élő gazdag házi úrtól: ha gyámsága alá veheti a varga egyik fiát, a kiválasztott gyermeket tanult, gazdag úrrá teszi. A mindennapi betevőért harcoló családfőnek az atyai szív legnehezebb döntését kell meghoznia: melyiket a kilenc közül?
Az előadás hossza: 80 perc

 
 
  Jegyár: 2500 Ft  
     
 Tovább a jegyvásárláshoz
 
 

JEGYVÁSÁRLÁS:  


      Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodában    3525 Miskolc, Rákóczi u.2. (bejárat a Széchenyi utca felől)    

Továbbá jegyek kaphatók az InterTicket országos jegyirodai hálózatban, valamint online a muhamiskolc.hu és a jegy.hu-n.    

 

A Miskolci Kulturális Központ kiscsoportjairól az alábbi weboldalakon tájékozódhat:


www.muveszetekhazamiskolc.hu
www.ifihazmiskolc.hu
www.adymuvhaz.hu
https://www.adymuvhaz.hu/mozi.php
www.gorombolyimuvhaz.hu
www.gardonyimuvhaz.hu

MKK KÖZPONTI JEGYPÉNZTÁR CÍME ÉS NYITVA TARTÁSA:
A Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Korábbi Művészetek Háza Miskolc jegypénztár) az MKK minden tagintézményének műsorára válthat belépőjegyet!
3525 Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009

NYITVA TARTÁS: 
Hétfő: 11-19 óráig
Kedd-Péntek: 9-19 óráig
Szombat-Vasárnap: az előadások kezdete előtt egy órával

 
Ugrás a lap elejére!