Bűnmegelőzési Szabadegyetem indul Miskolcon

 
A „Viszkissel” és Stohl Andrással
Bűnmegelőzési Szabadegyetem indul Miskolcon
 
 
 
Újabb kurzus indul a miskolci Bűnmegelőzési Szabadegyetemen „Bűn és bűnhődés” címmel.

A szabadegyetem  október 11-én 16 órától indul útjára a Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében.

Az első napon Stohl András, színművész „Küzdelmek a sztárság a szenvedélyek, a magánélet körforgásában” címmel tart előadást, amit Pataki Zita műsorvezető (RTL Klub) moderál.

Egy-egy előadás alkalmával a meghívott vendégek (akár saját életútjukon keresztül is) különböző megközelítésből mutatják be az adott problémakört. Egyrészt példát mutatva, hogyan lehet a múltat nem elfeledve, az életet átértékelve újrakezdeni. Másrészt a jog milyen lehetőséget biztosít saját igazunk megvédésére, a „bűnhődés” utáni rehabilitációra, beilleszkedésre.

A hallgatóknak lehetőségük van saját álláspontjuk kinyilvánítására, kérdések feltételére.

poszter_kifutoval.jpg

Az előadássorozat célja:

  • a képzés során szükséges megismertetni a hallgatókat a tárgykörhöz kapcsolódó általános jogi, bűnmegelőzési alapfogalmakkal,
  • rávilágítani a bűnelkövetés utáni életbe való visszatérés lehetőségeire, módszereire
  • bemutatni az ehhez kapcsolódó állami és civil szervezetek által nyújtott lehetőségeket.

 

A második előadás október 17-én lesz 16 órától, amikor Ambrus Attila, a „Viszkis” tart előadást „Sportsiker, elvárások, bűnözés, újrakezdés”címmel.

A Bűnmegelőzési Szabadegyetemre október 5-ig lehet jelentkezni.

A képzésért felelős: a Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont (Észak-magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktatási Központ, ÉRBOK) és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály.

Képzésvezető: Piskóti István, a Miskolci Egyetem MENTORIUS igazgatója, Dudás Péter r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályvezetője.

A képzés szervezője: Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás- és Képzőközpont.