Szovátai pihenésünk 2018-ban

 
 
„Még ilyen csodaszépet!”
 
Wellness Szovátán,
kirándulások Maros- és Hargita megyei tájakon
 
2018. október 7 - 12.
 
 
 

A címben szereplő tetszésnyilvánítás, annak az ötvenkét fős csoport egyik tagjának csodálkozó megnyilvánulása volt, akik a B-A-Z. Megyei NYÉSZ által, október 7-12-ig /wellnesszel, svédasztalos ellátással és kirándulásokkal szervezett/ hat napos Székelyföldi utazáson vettek részt. 

 

Ez alkalommal az időjárás is az utazáson résztvevőknek kedvezett: kirándulásokra/nézelődésre/sétákra, s olykor ajándékvásárlásokra is kiválóan alkalmas verőfényes napsütésre és a bőséges- valamint a nagyon kényelmes ellátásra sem lehetett senkinek sem panasza. Meseszép tájak, és a tudnivalókról is tájékoztató ismeretbővítések, sőt egy-egy a helyhez köthető anekdota, csak fokozta a jó kedvet, a jó hangulatot.

 

A felvételekre kattintva, galéria nyílik!

 

Királyhágóról a panoráma, Torda bámulatra méltó sóbányája, Bucsintető, majd a Pongráctető szédítő magasságai- és a környék hegyei/fenyvesei, a Gyilkostó-Békásszoros mesébe illő látnivalói, kristálytiszta patakjai, vízesései, elképesztő magas szikláin- és a szikla oldalakon is élő fenyőfái mindenkit lenyűgöztek. Csodálhattuk a Hargita megyei Borszéket, a 15 magas szénsavtartalmú, más-más összetételű ásványvízforrásaival, a csodálatos környezetével és ismereteket szerezhettünk a szecessziós Marosvásárhelyi Rózsák teréről, a Kultúrpalotáról. És nem utolsó sorban Farkaslakán fejet hajthatunk Tamási Áron sírjánál, majd Korondon, Józsa János (a Népművészet Mestere) rövid tájékoztatójából megismerhettük a korondi fazekasság történetét, és Parajdon (Áprily Lajos gyermek- és időskorának lakhelyén) megtudhattuk, hogy a környék sómennyisége a föld összes lakója számára 50 évig elegendő lehetne. Sajnos a Medvetói valamint a (Tökfesztiválra készülő) Szovátát, az ottani sétákat és a felüdülést jelentő wellnesst is magunk mögött hagyva hamar „elszaladt” az idő. 

 

Ha valaki jó körülmények között, jól érzi magát „egy szempillantás alatt” eltelik az idő, ez most is így történt, mindenki sajnálatára gyorsan eltelt a hat nap. Úgy tűnik – hasonlóan kedvező feltételekkel – a szálloda, jövőre is lehetőséget biztosít a szolgáltatásait igénylő nyugdíjasaink számára hasonló élmények megélésére.