A beomlott miskolctapolcai pince alátámasztása után hozhatják ki a szerencsétlenül járt férfiak testét

2022.09.01 10:53

Talán ma sikerül a kiemelés Miskolctapolcán.

 
Információink szerint a pincében dolgozott három férfi miskolci (35 éves), tiszalúci (29) és felsőzsolcai (26). A közösségi oldalon terjedő hozzászólások szerint családos férfiak. Úgy tudjuk folyamatosan dolgoznak a beszakadt pince alátámasztásán, és az sem kizárt, hogy a csütörtöki nap folyamán megpróbálják kiemelni a testeket. 
 
Mint megírtuk: halálos pincebaleset történt szerdán Miskolctapolcán. Az esetről szóló hivatalos közlés szerint három fiatal férfi végzett munkálatokat 2022. augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette.
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
 
Az életjelet nem adó férfiak pincéből történő kihozása az omlásveszély miatt speciális intézkedéseket igényel – számoltunk be róla.
 
Beszéltünk Ónodi Lászlóval, a Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesületének tagjával, aki a baleset szerdai helyszíni szemléjén vett részt. Arra a kérdésünkre: van-e esély arra, hogy túlélő legyen a romok alatt Ónodi László határozott nemmel felelt.
 
„Tulajdonképpen a mennyezetből szakadt le egy jókora darab a munkásokra. Ez a darab több tonna is lehet” – hangsúlyozta Ónodi László. Elmondta, hogy a Katasztrófavédelem kérte meg őket: szakértő szemmel nézzék meg, hogy kell-e biztosítani a helyszínt a holttestek kimentéséhez. 
 
Statikusokkal, geológusokkal, bányászokkal együtt mindenki arra az álláspontja jutott, mint én is: meg kell erősíteni a pince mennyezetét, hogy további omlás ne történjen és csak utána lehet hozzálátni a törmelék eltávolításához” 
 
– mondta el a barlangi mentő.
 
boon.hu