A bor és a koccintás barátságot teremt
A Magyar Bor és Pezsgő Napja a magyar borról és a hozzá kapcsolódó hagyományokról szól. Ezt ünnepelték az ország valamennyi borvidékén, így Miskolcon a Szent István téren is este. Ehhez egy koccintásverseny is társult.
fotó: Mocsári László
A koccintás élménye maradandó. Mértékkel kulturáltan fogyasztható a bor.
– Egy nyéki pinot noirt hoztam – mondta Nagy Béla, a Margit Pince tulajdonosa, akinek borával koccintottak a Szent István téren. – A miskolci bor régen olyan híres volt, mint a hegyaljai. Ez a borvidék Aszalótól Tibolddarócig tartott. A termesztése problémás, de az íze nagyon kellemes. 2013-ban ez volt Miskolc város bora.
Bárki megkóstolhatta ezt az illatos bort a Magyar Bor és Pezsgő Napján, amit Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület szervezett.
– Második alkalommal vehetünk részt hazánkban ezen a rendezvényen – mondta Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Borbarátok Társasága Egyesület elnöke. – Csaknem ötven település csatlakozott hozzá. Ebben az évben pedig Miskolc városa is. Ürítsük poharunkat arra, hogy a miskolci bor finom.
Miskolc, mint a Bükki borvidék egyik települése csatlakozott a koccintásversenyhez, aminek célja, hogy közösen ünnepeljék a magyar bort és népszerűsítsék a miskolci borkultúrát. A jelenlévők pontosan hat órakor koccintottak egymással Miskolcon és egyéb településeken is, utána együtt sétáltak fel a XI. Miskolci Fröccsfesztivál avasi pincéihez.
minap.hu