A csillárok Ukrajnából érkeztek az új szikszói templomba

2017.04.09 18:26

Már a belső munkálatokat végzik a szakemberek a szikszói görög­katolikus templomban.

Szeptemberre készülhet el

Szeptemberre készülhet el

 

fotó: Ádám János

– Belül a fűtést szerelik hamarosan, amely padlófűtés lesz; most a burkolatot csinálják a szakemberek. Fent vannak a világítótestek, és lassan minden készen áll a szentelésre.

 

Szeptember elején

Szeptember elején szeretnék felszentelni a templomot, pontos időpont később lesz. Természetesen a lámpák és a fűtés beszerelése mellett sok minden más belső munka is vár a szikszói új görögkatolikus templomra.

– A görögkatolikus templomok egyik sajátossága az ikonosztáz – mondta az atya. – Ezek folyamatosan készülnek. Két kép a szentelésre el fog készülni, amit Janka Gábor atya készít el, aki ikonfestészettel is foglalkozik. A másik dolog még képlékeny, hiszen tárgyalás alatt van, hogy milyen forrásból készül a templom padozata, míg az oltár a hívek adományaiból épülhet meg.

 

Kedvező áron

Kiderült, hogy a további tartozékok és kellékek is meglesznek: a tömjénezőt felajánlották, az már meg is van, csakúgy, mint a szentségház.

– Felkerültek a csodálatos csillárok is a helyükre, amelyet szintén egy hívő ajánlott fel, és Ukrajnából, Lembergből (Lviv) kerültek Szikszóra – fogalmazott Moldván Tibor. – Ezeket ott gyártják, és kedvező áron tudtuk beszerezni. Nagyon hálásak vagyunk az eddigi felajánlásokért, amelyek rendkívül jelentősek, és nagy segítséget jelentenek számunkra.

JLI
boon.hu