A diósgyőri ultrák is segítenek a kárpátaljai magyaroknak

2015.04.19 13:12

A szurkolók a DVTK-Videoton mérkőzés előtt szerveznek adománygyűjtést, a beléptető kapunál. A befolyt összegből élelmiszercsomagokat állítanak össze, amit a Kárpátaljai Református Egyház segítségével juttatnak el a rászoruló családoknak.

Mint ahogyan arról a Miskolc Ma beszámolt. az Ukrajnában kialakult válsághelyzet, illetve az ország gazdasági helyzete miatt a magyar kormány arra kérte az önkormányzatokat, hogy segítsenek a bajba jutott határon túli magyarságon.

Ehhez a felhíváshoz Miskolc is csatlakozott. A város négy kárpátaljai önkormányzatot összesen öt települést támogat 20 millió forinttal. A város teljes egészében magyar lakta falvakat segít, így Dercen, Nagybégány, Salánk, Palágykomoróc és Kisszelmenc kap öt millió forintot.

    "Természetesen az egyéni gyűjtéseket is preferáljuk és segítjük támogatjuk ott is már több mint 1 millió forint gyűlt össze és küldjük a kárpátaljai magyarságnak, természetesen állunk rendelkezésre bármilyen kéréssel, igénnyel fordulnak felénk." - mondta Kriza Ákos polgármester.

minap.hu