A DVTK-FTC helyett a Vasas-Videoton mérkőzést közvetíti az M4 Sport

2016.10.27 07:22

A Diósgyőr-Ferencváros mérkőzés helyett a Vasas-Videoton találkozót közvetíti élőben az M4 Sport a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 14. fordulójából.

MK: STC - DVTK 0-1 (0-1)

A legutóbbi erőpróba volt: Magyar Kupa

Salgótrján- DVTK 0-1

A sportcsatorna szerdai tájékoztatása szerint a bajnokság alakulására való tekintettel változott meg a műsor, ugyanis az angyalföldiek az első, a székesfehérváriak pedig a második helyen állnak a tabellán. A Vasas ezzel a – 18 óra helyett 17.45-kor kezdődő – meccsel búcsúzik az újjáépítés előtt álló Illovszky Rudolf Stadiontól.

A DVTK-FTC mérkőzést – amely szintén stadionbúcsúztató – 21.45-től felvételről sugározza az M4 Sport. A változás nem érinti a 15.30-kor kezdődő Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás meccset, amely élőben kerül képernyőre.

 

Fokozott ellenőrzés a Fradi elleni derbi napján

dvtk_videoton_161015ml_13.jpg

fotó: Mocsári László

A rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

A mérkőzést a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség a megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A rendőrség a borsodi megyeszékhelyre a 3-as számú főúton érkezőket a városba bevezető útszakasznál, míg az autópályán érkező FTC szurkolókat az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtója után, a Skoda autószalon előtt gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.

 

A vendégszurkolók számára lényeges változás, hogy a korábban megszokott, részükre kijelölt parkoló helye megváltozott. A régi útvonalon ne próbálják megközelíteni a stadiont, mert ott építési munkák vannak folyamatban.

A kijelölt új parkolóhely a Miskolc, Glanzer Miksa utcán található. A gépjárművekkel itt lehet megállni és innen kb. 300 métert gyalogosan kell megtenni a stadion beléptető kapujáig.

A rendőrség felhívja a hazai szurkolók figyelmét, hogy a 29-es számú autóbusz közlekedésében időszakos forgalomkorlátozás várható, így a mérkőzést megelőző időben a DIGÉP felőli részről nem lehet közösségi közlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont.

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja a mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden, a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

minap.hu / mti.hu