A fák mellett a cserjékre is gondot fordítanak Miskolcon

2022.01.25 07:04

Január elején megkezdte a cserjék ápolását is a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. dísznövény-kertészeti csoportja. Közben elindult az átfogó gallyazási, faápolási munka, és ütemezetten gondozzák a fasorokat is. Mindez persze az időjárás függvénye is.

 

Fotó: Parai Roland
 
A Városgazda közleményében emlékeztet, a cserjék ifjító metszését télen – amennyiben napközben enyhe az időjárás –, illetve kora tavasszal szükséges elvégezni. Az önkormányzati cég munkatársai ilyenkor eltávolítják az elöregedett, beteg és száraz ágakat annak érdekében, hogy tavasszal a növények új, életerős ágakat tudjanak a helyükön növeszteni. A metszések során keletkezett zöldhulladékot a Városgazda nádasréti telephelyére szállítják.
 
 
Az elmúlt napokban a Petőfi tér és a Dózsa György út között a főút melletti cserjesornál, valamint a Szent Anna temetőhöz vezető lépcsősor melletti területen végeztek cserjegondozást a Városgazda munkatársai. A következő napokban az Észak-Kiliánban, majd az Avas második ütemében folytatódik a munka.
 
 
Átfogó gallyazási, faápolási munkákat és ütemezett fasorgondozásokat végez januárban és februárban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a város több pontján. A művelet során úgynevezett egészségügyi gallyazás történik. Az út menti fák esetén figyelnek arra is, hogy az ágak ne lógjanak be az úttestre, illetve a járdákra sem. A nyilatkozó szakember szerint az elmúlt évek folyamán nagyon kevés alkalom volt arra, hogy ilyesfajta komplex, műszaki és szakmai tartalommal feltöltött fasorgondozásokat végrehajthattak volna.
 
minap.hu