"A Fidesz a rombolók pártja, mára egyedül maradt"

2019.03.25 16:37

A Fidesz és az Európai Néppárt vitájáról is szó volt napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben.

Tordai Bence arról beszélt, hogy az unióban is kétféle politikus van, az építő és a romboló, de az unióban nem egy ember kénye-kedve dönti el, ki minősül építőnek.
 
Közölte: Jávor Benedek elnyerte az év EP-képviselője díjat a környezetvédelem területén, majd kitért arra: e napon Orbánt és pártját saját pártcsaládja tette partvonalra, a továbbiakban nem tudják befolyásolni a néppárt munkáját.
 
Szerinte mindez nem volt váratlan, és a múlt heti döntéssel hivatalossá vált, Orbánt és a Fideszt kártékonynak és rombolónak könyvelték el.
 
A Fidesz, a "rombolók pártja" mára egyedül maradt
 
- tette hozzá.
 
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: az Európai Néppártot is megosztják a globális kormányzás versus nemzetek Európája vita. Számukra a pártfegyelemnél sokkal fontosabb a keresztény értékek és a bevándorlás elleni fellépés - jelentette ki.
 
Rögzítette:  az európai és azon belül az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte is fel lehet osztani a magyar közéletet építőkre és rombolókra, az MSZP, akikhez csatlakoztak sok mindenről híres, de nem az építésről - fogalmazott.
 
Hozzátette: azt nem tudni, a Párbeszéd mit építene, de azt tudják, hogy a családtámogatást mostani formájában megszüntetnék, a határzárat lebontanák. 
 
mti.hu / hirklikk.hu