A Fudanról és az önkormányzati bérlakások kiárusításáról is tárgyal a héten az Országgyűlés

2021.05.24 18:40

Böröcz László javaslatát több fideszes polgármester is bírálta.

 

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját keddtől csütörtökig. A képviselők szerdán kezdhetnek tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti javaslatról, a zárónapon pedig a budapesti diákváros megvalósításáról és a Fudan Egyetem alapítvánnyá alakításáról is elmondhatják a véleményüket
- írja az MTI.
 
A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd egy-egy órában interpellációk és azonnali kérdések, további 30 percben pedig kérdések hangozhatnak el.
 
Szerda reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit határozathozatalok követhetnek.
 
A képviselők ekkor a kormány javaslatára módosíthatják az idei költségvetést, valamint új törvényt fogadhatnak el az ingatlannyilvántartásról.
 
A szavazások után tíz előterjesztés általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a fideszes Böröcz László azon javaslata, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. 
 
Utóbbi ellen egyébként több fideszes polgármester is felszólalt már, a XVI. kerület vezetője egyenesen "baromság"-nak titulálta azt.   
 
Emellett szó lehet még a pártalapítványokat érintő változtatásokról és a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is.
 
Csütörtökön további hét indítványt tárgyalhat a Ház. A képviselők általános vitát tarthatnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról, a Budapest Diákváros megvalósításáról, valamint az atomenergiáról szóló törvény módosításáról.
 
Mint arról korábban beszámoltunk, a Fudan Egyetem érkezését erős politikai viták kísérik és a hírek szerint még a Fideszt is megosztotta a kérdés.
 
mti.hu