A gázárhoz köti együttműködését az MSZP

2015.04.22 18:00

A brókerkormány nem adhatja továbbra is drágán az embereknek azt a gázt, amelynek az ára az utóbbi fél évben csaknem a felére csökkent! Amíg a Fidesz-KDNP kormány nem fejezi be ezt a korrupt nyerészkedést, az MSZP nem tárgyal azokról a kétharmados törvényekről, melyek az energiahatékonyságról és a közlekedési infrastruktúra-beruházások gyorsításáról szólnak - olvasható a párt közleményében.

A dokumentum így folytatódik:
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a április 23-ra tervezett ötpárti egyeztetésen csak akkor számíthat az MSZP részvételére, ha kormánya felhagy a magyar emberek megkárosításával és odaadja nekik az olcsóbb gáz hasznát.

Ehhez a kormánypártok részéről nem kell más, csupán egy gombnyomás. Az MSZP-nek ugyanis volt egy törvényjavaslata arról, hogy az olcsóbb kőolaj és gáz miatt az átlagfogyasztás mértékéig 20 százalékkal csökkenjen a lakossági gázszámla, illetve ugyancsak az átlagfogyasztásig 10 százalékkal mérséklődjön a lakossági áramszámla, és legyen olcsóbb 10 százalékkal a távhő. A Fidesz ezt nem támogatta.

Az MSZP az embereket képviseli, ezért nem adja szavazatát egy olyan energiapolitikához, amely milliókat húz ki milliók zsebéből.

Ezért a Fidesz csak akkor számíthat az MSZP részvételére az egyeztetésen, ha garanciát ad arra, hogy a szocialisták által újra benyújtott törvényjavaslatot támogatni fogja.

MSZP Sajtó