A „hasznos idióták” miatt Orbán kész bocsánatot kérni (+videó)

2019.03.13 06:15

Manfred Weber és Orbán Viktor közti tárgyalas nem csupán az aktuális ügyekről szóltak, ennél nagyívűbb tárgyalás volt. Európa jövőjéről, az európai intézmények feladatáról, a különböző európai elképzelésekről is szó volt – kezdte sajtótájékoztatóját Gulyás Gergely.

A találkozón konkrét aktuális néppárti ügyek is szóba kerültek. Gulyás Gergely arról beszélt, olyan pártok kezdeményezték az elmúlt hetekben a Fidesz kizárását az Európai Néppártban, akikkel korábban is voltak vitái a Fidesznek, ezért úgy gondolják, hogy a Fidesz Európai Néppárti tagságáról szóló vita az valójában egy bevándorlásról szóló vita. Kölcsönös volt a szándék, hogy a Fidesz a Néppártban maradjon – jelentette ki a miniszter.
 
Manfred Weber három ultimátumára így reagált: plakátkampány véget ért, ez a konfliktus már nem áll fent.
 
A miniszterelnök senkit nem akarta hasznos idióták kifejezéssel megbántani, ha valakit megbántott volna ezzel, a hasznos idióták kifejezésért kész bocsánatot kérni"
 
- jelentette ki.
 
A Közép-Európai Egyetem jövőjét biztosítottnak látják, mint mondta, Manfred Weber ezzel kapcsolatban jelezte, hogy neki a bajor állammal való együttműködésben is vannak javaslatai, hozzátette, hogy minden tárgyalásra készen állnak, de az a törvényi szabályozás, ami kialakult a külföldi diplomák elismerésével kapcsolatban az megfelel az európai gyakorlatnak.
 

 
facebook.con / atv.hu