A hatodik Rátkai Töltöttkáposzta Fesztivál – kaprosan, tejfölösen, füstölt csülökkel – friss házi kenyérrel – bánhatja ha kihagyta

2016.05.22 09:28

Tavaly az ötödiken beírtam, hogy mikor lesz az idei. Ott volt a helyem. S jól tettem. Szenzációs volt kínálat, praktikus a szervezés és a vetélkedő szakácsok kitettek magukért. A műsorról is szólhatnék, de minek, azt látni kellett volna. Az idén minden eddiginél többen neveztek be a káposzta főző versenybe. Még a település lengyel testvérönkormányzata is előrukkolt a sziléziai töltöttkáposztával. Ám a mieink verhetetlenek.

image
Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Tirk Sándorné Rátka polgármestere

fotó: Kerényi László

image
A sült kolbász is helyben készült

 

image
A helyi óvodában főzték a káposztát a fogadásra

 

image
Visszatérő vendégek

 

image

A Taktaszadaiak is kitettek magukért

A kapunál megvehettük a kóstoló jegyeket, szó szerint bagóért. Cserébe bárhol kaphattunk érte két tölteléket, aprajával dúsan,  tejfölt, finom kenyeret és egy pohár szódát. Ugyanakkor egyes standoknál trükkösen manipuláltak is. Az egyik helyen például rétesszeletekkel próbáltak levenni a lábamról. S persze, hogy az győz akinél a legtöbb tikettet váltják be. Megjegyzem, előrelátóan ételhordót is vittem, s haza is hoztam mintát a kedvenc ételemből. S közbe bepróbálkoztam, hogy készpénzért vennék még néhány tölteléket. Az okosabbja kijelentette – neki ez nem üzlet – csak tikett ellenében ad – ugyanis aki az év legjobb töltöttkáposztája kitüntetést  megkapja, elnyeri az császár lesz.

image

Forrás: szantograf.hu