A hét végéig megmaradhat az első hó

2019.12.02 17:05

Hajnalban kezdett esni a hó és egészen kora délutánig abba sem hagyta. Dél körül 7 centiméternyi hóréteg borította Miskolc utcáit.

Fotó: Juhász Ákos

 

Ez a hómennyiség pedig meg is marad a meteorológus szerint, annyira hideg lesz a következő napokban.
 
Kovács Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa elmondta, kemény éjszakai fagyok várhatóak, még szerdán és csütörtökön is. Hozzátette: holnap a napos helyeken olvadni fog a hó, de utána ismét visszafagy, tehát a ma leesett hó nagy része a hét második feléig megmarad.
 
Fotó: Mocsári László
 
A hétfői havazás az autósoknak nem kis bosszúságot okozott. Több autó elakadt és egy busz keresztbe fordult délelőtt Harsányi úton, egy másik a Csanyik-völgy és Alsó-Hámor közötti úton. A Városgazda tájékoztatása szerint reggeltől hét géppel takarították és szórták a forgalmasabb utakat, de lapátolni is kellett.
 
Kálnainé Vécsi Zsuzsanna, a Városgazda Nonprofit Kft. fogyasztóvédelmi referense és kommunikációs munkatársa a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, körülbelül 250 fő végzi a kézi síkosság-mentesítést, az autóbuszmegállókat, illetve a villamosmegállókat tisztítják, továbbá a gyalogos átkelőhelyeket és a bekötő utakat takarítják.
 
Fotó: Juhász Ákos
 
A Hóügyelet diszpécserszolgálatára több lakossági bejelentés érkezett, elsősorban Miskolctapolcáról, az Előhegy utcáról és Görömbölyről. Az útellenőri jelzések szerint fennakadások voltak Komlóstetőn, a Diósgyőri városrészen és az Avason is.
 
minap.hu