A héten kézbesítik a tizenharmadik havi nyugdíj első részletét

2021.02.24 06:16

A héten minden érintett megkapja a tizenharmadik havi nyugdíj első részletét – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megérkezett
 
Február 12-én kezdődött a 13. havi nyugdíj első részletének utalása, illetve kézbesítése 2,56 millió idős embernek.
 
Ezen a héten valamennyi, öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban – árvaellátásban, özvegyi nyugdíjban, rokkantsági járulékban – részesülő megkapja a járandóságát . A kormány 2010 óta megbecsüli az időseket – mondta, felidézve, hogy a kabinet akkor megállapodást kötött a nyugdíjasokkal a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzéséről.
 
Zsigó Róbert, a Családügyi minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: „álljuk is a szavunkat”, hiszen
 
2010 óta törvény garantálja a nyugdíjak értékállóságát, azóta több mint 10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke.
 
Hozzátette: az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extrakifizetést is kaptak az idősek. Az extrakifizetések között az Erzsébet- és rezsiutalványokat, illetve a nyugdíjprémiumot említette példaként az államtitkár. Zsigó Róbert azt mondta: a többszöri rezsicsökkentés is „érezhetően segíti a nyugdíjasok mindennapjait”.
 
A 13. havi nyugdíj visszaépítése négy részletben történik – jelezte, arra is kitérve, hogy idén az első heti pluszjuttatást, 2022 februárjában kétheti, 2023-ban háromheti juttatást kapnak a nyugdíjasok, és 2024-ben kapják meg először a teljes összegű 13. havi nyugdíjat.
 
VG.hu