A hétvégén meggyújtják az első gyertyát a Miskolc adventi koszorúján – A hétvége programkínálata

2018.12.01 10:02

December 2-án, vasárnap meggyújtják az első gyertyát a város adventi koszorúján, és útjára indul a város adventjének elmaradhatatlan "dísze", a már-már ikonikussá vált Adventi Villamos. Íme, a részletes hétvégi program:

adventi_forgatag_181127ml_34.jpg

Az Advent Miskolc programsorozat erre a hétvégére többek között Wolf Kati koncertjével, közös gyertyagyújtással, Éneklő Fenyővel és az adventi villamossal várja a miskolciakat: 

  • November 30., péntek 18:00: Gulyás Szabina különleges karácsonyi koncertje a Szent István téren.
  • December 1., szombat 17:30: Az Advent Miskolc színpadán ifjú miskolci tehetségek, Köszörűs Sára és Kerekes Dorina Petra énekel.
  • December 1., szombat 18:00: Wolf Kati ad koncertet.
  • December 2., vasárnap, 16:00: közös gyertyagyújtás.

advent_miskolc_181126ml_36.jpg

Idén a Családok évét hirdette meg a kormány, és a Szent István téren lévő óriási adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásakor Miskolc a családokat is ünnepli, így a 4 gyertyagyújtás ünnepsége az Anya, az Apa, a Gyermek és a Család fogalma köré épül. Az első gyertyát Pfliegler Péter alpolgármester gyújtja meg, közreműködik a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Az ünnepség részeként az Éneklő Fenyőn a Fráter Kórus és a Frater Schola Viridis adja elő karácsonyi műsorát.

adventi_villamos_20181128_vcs_76.jpg

Miskolc páratlan karácsonyi programkínálatát a város adventi villamosa teszi teljessé, amely december 2-án, a gyertyagyújtás végére érkezik a Szent István térre, körülbelül 16 óra 30 perckor.

  • December 2., vasárnap 18.00: Miskolc karácsonyfája ismét megelevenedik.

advent_iskolas_korus_20181129_32.jpg

Az Advent Miskolc programközpontját, a Szent István teret november 26-ától díszíti Magyarország első Éneklő Fenyője, a város karácsonyfája. A 10 méter széles alapon álló, 7 méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez többek között 2 és fél tonna fenyőágat és 300 méter világító füzért használtak fel. Az Éneklő fenyő programot közösségépítés céljával állították fel a Szent István téren; azért, hogy a csapatok együtt készüljenek, együtt nevessenek, és közös élményeket szerezzenek ezen az igazán különleges színpadon, miközben előadják produkciójukat. 

  • December 2-án, vasárnap 18:00: a Magyar Máltai (Táncoló) Szeretetszolgálat adja elő műsorát az Éneklő Fenyőn.