A hétvégén sem várható melegedés

2015.06.25 17:18

A hétvégén több helyen felhős lesz az ég, zápor, akár zivatar is lehet. Néhol hosszabb időre is kisüt a nap, de jelentős felmelegedés nem várható: a legmelegebb helyen is 28 Celsius-fokig, számos helyen pedig csak kevéssel 20 fok felett alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napközben az Alföldön is egyre nagyobb területen felszakadozik, majd csökken a felhőtakaró, legtovább a Tiszántúl déli részén lehet erősen felhős az ég. Másutt jellemzően napos lesz az idő. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon és a keleti országrészben többfelé megélénkül, néhol esetleg megerősödik a szél. A legalacsonyabb 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 22-26 fok között alakul.
   
Szombaton hosszabb, rövidebb időre kisüt a nap. Délután és este viszont főként északnyugaton, nyugaton záporeső is valószínű. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.
   
Vasárnap reggel főleg a Dunántúlon, később egyre inkább keleten várható több helyen zápor, zivatar. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon időnként viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximumhőmérséklet 22-26 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

mti.hu