A Jobbik megreformálná a nyugdíjrendszert és az egészségügyet (+videó)

2018.02.18 17:11

A Jobbik kormányra kerülése esetén megreformálná nyugdíjrendszert és érdemi finanszírozás-emelést hajtana végre az egészségügyi alapellátásban.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke
 
Vona Gábor, a párt elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Jobbik áttérne a magyar indexálásra, amellyel megőriznék a nyugdíjak reálértékét, emellett differenciált nyugdíjemelést vezetne be. Bevezetné továbbá a szülőknek adható nyugdíjkiegészítés intézményét és lehetőséget adna a férfiaknak is arra, hogy 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba.
 
A pártelnök közölte: az egészségügyi alapellátás finanszírozását érdemben kellene növelni, mert jól látszik, hogy a kormányzati intézkedések ellenére sem vonzó a háziorvosi pálya.
 
mti.hu
 

 

 
hirtv.hu
 
 
Mfor-kommentár: 
Az kétségtelen, hogy a nyugdíjas-infláció nagyobb mértékű volt az általános inflációnál, viszont az is tény, hogy nyugdíjasok év elején kaptak 3 százalékos emelést, a karácsony előtt kézbesített 10 ezer forintos Erzsébet-utalványok mellett. Vona Gábor ellenben alábecsülte a tojás drágulását, mert az nem 23, hanem ennek több mint duplájával, 48 százalékkal emelkedett, ahogy több más élelmiszer ára is jóval nagyobb mértékben drágult a nyugdíjas infláció mértékénél. Így a tejtermékek 7,9 százalékkal drágultak, a kenyérért pedig 7,1 százalékkal kel többet fizetni a boltokban.