A Jobbik visszahívja Sneider Tamást az Országgyűlés alelnöki posztjáról

2020.05.18 17:08

A Magyar Hang úgy értesült: a Jobbik frakciójának vezetése arról döntött, hogy a jövőben nem Sneider Tamást delegálná az Országgyűlési alelnöki posztjára. A lapnak a párt szóvivője, Szilágyi György megerősítette az információt.

 
A Magyar Hang úgy tudja: erről hétfőn született meg a döntés, Sneider Tamás helyére Balczó Zoltánt javasolják. A Jobbik szóvivője a lapnak azt nyilatkozta: Balczó Zoltán komoly politikai múlttal rendelkezik, korábban már volt parlamenti alelnök, illetve az Európai Parlamentben is több éves képviselői munka áll mögötte. Szilágyi György állítása szerint annak alapján döntöttek, „mi a legjobb a pártnak”, hozzátette: „ez nem személyi kérdés”, hanem arról szól, hogy „az adott pozícióra a legalkalmasabb embert találják meg”. Vona Gábor 2018-as leköszönése után Sneider Tamást választották meg a párt elnökének, a januári tisztújításon Jakab Péter váltotta.
 
A Jobbik új elnökségének felállását komoly kilépési hullám követte, két országgyűlési képviselője, Bencsik János és Bana Tibor is elhagyta az ellenzéki párt frakcióját, de több önkormányzati képviselő, illetve egyéb tisztségviselők, valamint alapszervezetek is a párt elhagyása mellett döntöttek.
 
forrás: magyarhang.hu