A jövő héttől négy vasárnapon át nyitva tarthatnak az üzletek

2015.11.22 08:31

A vasárnapi zárva tartásnak néhány hétre vége. Jövő hét végén kezdődik az adventi időszak, amikor hosszabb nyitva tartással várják a vásárlókat az üzletek. November 29-től 4 héten át az ország összes nagyobb kereskedelmi egysége nyitva lesz a hét utolsó napján is.

Az üzletek már országszerte gőzerővel készülnek a közelgő ünnepekre. Az adventi időszakban vasárnap is kinyithatnak a plázák és hipermarketek. 

A vevők mellett a üzletek is készülnek a rohamra, több vásárlóra és nagyobb forgalomra számítanak a hét utolsó napjain. Azt mondják, élelmiszerekből, játékokból és ajándéktárgyakból fogy ilyenkor legtöbb. Gergely Katalin, az Auchan Miskolc pénztár menedzsere ismertette, csütörtökönként van náluk akcióváltás, de a karácsonyi hétvégékre külön akciókkal várják majd a vásárlókat.

Az Unió Coop hosszabb nyitva tartással várja majd vasárnaponként a vásárlókat, és már a polcokon vannak az ilyenkor népszerű termékek. Papczun Ernő, az Unió Coop Zrt. Búza téri Árucsarnok boltvezetője elmondta, 7-től 14 óráig várják a vevőket.

Magyarországon március 15-e óta vasárnaponként nem nyithatnak ki a nagyobb kereskedelmi egységek. November 29-től azonban 4 héten át szabad a vásár.

minap.hu

 

—————

Vissza