A kalauz látta a bajt

2015.08.16 18:14

Az utasok elmondása szerint a baleset előtt a kalauz figyelmeztette őket a hamarosan bekövetkező ütközésre, ezért sokan megkapaszkodtak. Amennyiben ez nem történik meg, vélhetően még több sérülés lett volna abban a balesetben, ami reggel történt az Aszód-Balassagyarmat vonalonA két vonaton összesen 30-40-en utaztak.

A balassagyarmati kórházban 14 sérültet, a váciban hatot, a fővárosi Honvédkórházban pedig egy embert láttak el. Csonka Csaba, a balassagyarmati Kenessey Albert kórház traumatológiai osztályának főorvosa  elmondta, hogy 14 sérültet láttak el az intézményben, 12-őt a mentők vittek be, 2-en pedig saját autóval érkeztek. A sérülések többsége zúzódás és vágott seb volt, egy esetben állapítottak meg csonttörést. Az emberek zöme úgy sérült meg, hogy az ütközéskor átrepült a szemben lévő ülésre és oda ütötte be magát. Több beteget megfigyelésre benntartottak az intézményben.

A váci Jávorszky Ödön Kórházba hat sérültet vittek a baleset helyszínéről a mentők, de nem sokkal később mindannyian hazatérhettek - közölte a Pest megyei intézmény szóvivője vasárnap délután. Tari Adrienn tájékoztatása szerint a hozzájuk érkezettek könnyebb sérüléseket szenvedtek, jellemzően rándulások, zúzódások miatt látták el őket.

A budapesti Honvédkórház sajtóügyeletének közlése szerint egy embert mentőhelikopterrel szállítottak be az intézménybe könnyű végtagsérüléssel, ellátása vasárnap délután még folyamatban volt.

 

Eközben - pályavizsgálat után - 18 órakor a Balassagyarmat- Aszó vonalszakaszon ismét közlekednek a szerelvények.

mti.hu