A kertben ásta el megölt apját egy 25 éves férfi Nógrádban

2017.06.09 15:56

A Nógrád megyei Ecsegen történt a bűneset, a rendőrök fél nap alatt felderítették, hogy mi történt.

 
Csütörtökön tett bejelentést egy nő a Pásztói Rendőrkapitányságra, hogy több napja eltűnt Ecsegen lakó testvére. A nyomozók a helyszíni adatgyűjtés alapján megállapították, hogy a 49 éves férfi bűncselekmény áldozata lett, holttestét a 25 éves fiával közösen lakott családi ház kertjében elrejtve találták meg.
 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 25 éves férfi még június 1-jén az esti órákban otthonukban édesapját – előzetes szóváltást követően – bántalmazta, melynek következtében az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét veszítette. A gyanúsított ezt követően apja holttestét az udvarban elásta.
 
A nyomozók a helyszíni szemle során a gyanúsított lakásán és az ahhoz tartozó melléképületekben megtartott házkutatáson hatósági engedély nélkül tartott különböző kaliberű lőszereket, lőfegyvereket találtak és foglaltak le.
 
A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták, a rendőr-főkapitányságra előállították, és emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.
 
A férfi ellen a nyomozást – őrizetbe vétele mellett – a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja, és a nyomozók előterjesztést tesznek az illetékes ügyészségen előzetes letartóztatásának indítványozására – írja a Police.hu.
 

hvg.hu