A kormány 572 milliárd forintért rendelt német fegyvereket – Magyarország háborúra készül? (+Vélemény)

2019.07.14 06:19

Magyarország a német hadiipar legnagyobb felvásárolója – 2019 első felében egy német képviselő adatigénylésére kapott válasz alapján.

Vádat emelnek a Magyar Nemzeti Arcvonal ügyében
Fotó: mti.hu /ORFK

 

Mértéktelen fegyverkezés
 
Az adatok szerint Magyarország 1,76 milliárd euró, azaz nagyjából 572 milliárd forint értékben rendelt német fegyvereket. A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy a kormány a Honvédelmi Bizottság hétfői ülésén számoljon be a német fegyverbeszerzés részleteiről! – írja Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke
 
Az ellenzéki párt tudni akarja, hogy miért költ a kormány négyszer annyit fegyverkezésre, mint háziorvosi és ügyeleti ellátásra vagy kétszer annyit, mint gyógyszertámogatásra egy évben. A DK azt is tudni akarja, hogy a kormány miért éppen Németországtól rendelt fegyvereket, milyen szempontok alapján született meg ez a döntés.
 
mti.hu
 
 
Fegyverbe! - Magyarország háborúra készül?
 

Erős hadsereg nélkül nincs erős nemzet, amelyik ország nem tudja megvédeni magát, az meg is érdemli. Hallhattuk már azt a bölcsességet Orbán Viktortól nemegyszer. Magyarország ígéretet tett, hogy megkétszerezi költségvetésben a hadikiadások részarányát, és ezzel túl is teljesíti a NATO által megkövetelt két százalékot. Minden jel arra mutat, hogy az Orbán-kormány fegyverkezik.
 
Nem beszélve arról, a nemzetközi sajtót újabban bejárt hírről, hogy Németország legnagyobb fegyvervásárlói a magyarok, a német fegyverexport mintegy harmada a magyar hadsereghez vándorol. Orbán és társai harcias retorikája is azt sugallja, hogy a magyar kormány, ha nem is háborúra, de a feszültség fokozódására számít. Orbán Viktor már 2002-ben olyan paripához hasonlította magát, amely messziről megérzi a puskaporszagot a levegőben, idővel pedig azt is megtudhattuk, hogy nem szereti a kövér katonákat, neki az a halála, ha kövér katonát lát.
 
Ami tény: ha csak szóban is, a magyar miniszterelnök harcban áll Európával. Különösen annak demokratikus részével, a nyugati demokráciákkal. Jelenleg ugyan „csak” verbálisan vívja ezeket az csatákat, ám időnként ez is meglehetősen félelmetes, nem csoda, ha a magyar emberek egyre értetlenebbül nézik, hogy mi folyik az országban. A magyarok ugyanis, mint a világ minden más nációja, alapvetően békés nép, akik nem harcolni, hanem élni szeretnének. Enni, inni, szeretni, szórakozni.
 
Joggal feltételezhetjük persze, hogy Orbán és társai saját személyes életükben ugyanezt a szemléletet részesítik előnyben, s a harcias maszlagok csak azoknak a lebutított millióknak szólnak, akik a propaganda legképtelenebb állításait is elhiszik. Azoknak, akiknek a figyelmét harci kürtökkel lehet elterelni a saját  nyomorukról, és arról, hogy ráébredjenek: mennyivel jobban élhetnének, ha szeretett vezetőik nem lopnák el a javaikat.
 
Föld S. Péter
Föld S. Péter
hirklikk.hu