A kormány bejelentette: felülvizsgálják az utolsó LakásTakarék Pénztári rohamot

2018.11.15 14:28

Varga Mihály az atv.hu-nak adott interjújában többek között arról beszélt, hogy az LTP-k állami támogatásának megszüntetése előtti nagy rohamban spekulatív volt az igénybevétel és a hozamvadász szempontok érvényesültek. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón azt mondta: vannak információik arról, hogy a törvény hatályba lépését követően is kötöttek állami támogatásos LTP-ket.

Képtalálat a következőre: „lakás takarékpénztár https”
Az látszik, hogy spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Itt valószínű, hogy talán nem szabályos vagy nem tisztességes módon köttettek a szerződések
 
- ezt mondta Varga Mihály az atv.hu-nak adott interjújában az utolsó nagy LTP-rohamról. Annak kivizsgálása viszont, hogy ezeket a szerződéseket tisztességesen kötötték-e, nem a Pénzügyminisztérium, hanem a Felügyelet dolga.
 
 
Gulyás Gergely is elővette a mai Kormányinfón az LTP-kötések ügyét, elmondása szerint jogellenes, ha valaki a törvény hatályba lépését követően kötött állami támogatásos LTP-s szerződéseket. A miniszter szerint vannak olyan információk, amelyek szerint történtek ilyen jogellenes szerződéskötések, de ő is hangsúlyozta, hogy ezeket az ügyeket a Felügyeletnek kell kivizsgálnia.
 
portfolio.hu